SAMM-SAMMULT | Itaalia juurtega kõrvitsa-panna cotta
Vaja läheb (neljale):
- 2 (või 2½) želatiinilehte
- 2 dl vahukoort
- 1 dl piima
- ½−⅔ dl suhkrut
- 0,5 tl vanillikaunapastat või 1 tl vanillsuhkrut
- 2 dl kõrvitsapüreed
- poolelt sidrunilt riivitud koor
Valmista kõrvitsapüreed magustoidu tegemiseks nii:
1. Lõika kõrvits sektoriteks ja sektorid omakorda kaheks-kolmeks. Puhasta tükid seemnetest.
2. Aseta kõrvitsad, koor allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus 30−35 minutit, olenevalt tükkide suurusest, kuni kõrvits on pehme.
3. Koori kõrvitsatükid, tõsta viljaliha kannmikserisse ja surista ühtlaseks püreeks.
Valmista kooretarretist nii:
1. Pane želatiinilehed külma veega 5 minutiks kaussi seisma. Kui soovid panna cotta’t serveerida taldrikul välja kummutatult, pane likku 2½ želatiinilehte.
2. Mõõda rõõsk koor koos piima, ½ dl suhkru ja vanilliga potti ning kuumuta aeglaselt pidevalt segades keemiseni. Võta tulelt.
3. Pigista paisunud želatiin veest kuivaks, lisa kuumale kooresegule ja vispelda ühtlaseks.
4. Lisa potti kõrvitsapüree ja sidrunikoor ning vispelda uuesti läbi. Maitse segu lusikaotsaga – kõrvitsad on erineva magususega. Kui kooresegu ei tundu piisavalt magus, lisa veidi suhkrut.
5. Vala kreemjas mass magustoidukaussidesse, kata kaane või kilega ja lase külmkapis vähemalt paar tundi taheneda. Serveeri magusrooga kaussidest või taldrikutele kummutatult.
Panna cotta valmib 15 minutiga + kõrvitsapüree valmistamise ja tahenemise aeg!
Kommentaarid (0)