Lõkkel küpsetatud viinerid koos klopitud kurgisalati ja magusa-maheda sinepiga maitsevad saia vahel imeliselt, eriti kui iga sööja on oma viineri ise lõkkel jumekaks küpsetanud. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
4. oktoober 2020, 09:30

Lihtne eine värskes õhus: lõkkel küpsenud „kuumad koerad“ kurgisalatiga

Lõkkel küpsetatud viinerid koos klopitud kurgisalati ja magusa-maheda sinepiga maitsevad saia vahel imeliselt, eriti kui iga sööja on oma viineri ise lõkkel jumekaks küpsetanud. Kogemus näitab, et suuremad sööjad soovivad kahte hot dog’i, pisematele piisab ühest.

Vaja läheb (8 hot dog’i):

  • 8 pikka Frankfurteri viinerit või muud eelküpsetatud peenikest vorsti
  • hot dog’i saia
  • magusat pigistatavas plastpudelis sinepit

Kurgisalat:

  • 1 pikk kurk
  • 2 sl õunaäädikat
  • 1 tl soola
  • 0,5 sl suhkrut
  • väike peotäis tilli

Valmista kuumi viinerisaiu nii:

1. Kodus valmista kurgisalat. Selleks viiluta kurk peenelt ja lao liitrisesse keeratava kaanega purki. Lisa purki õunaäädikas, sool, suhkur ja hakitud till. Keera purk kaanega kinni ja raputa seda minuti jooksul hoogsalt.

2. Lõika hot dog’i saiadele sügav sälk, saiu päris läbi lõikamata. Paki need koos sinepi, viinerite ja kurgisalatipurgiga piknikukotti.

3. Metsas küpseta viinerid lõkkel toki või varda otsas jumekaks.

4. Pane viiner saia vahele, tõsta sekka kurgisalat, triibuta peale sinep ja naudi kohe.

Metsas läheb lõkkel toidu valmistamiseks 10 minutit + kodus 5 minutit salati ettevalmistuseks!

Purk prügikastiks

Kui purk on kurgisalatist tühjaks söödud, kasuta tühja kaanega purki prügikoti asemel.