S’more’id on oma nime saanud ingliskeelsest fraasist some more ehk natuke veel, vihjates, et pärast ühe söömist tahaks vähemalt ühte veel. Või kahte.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
18. oktoober 2020, 15:22

Ameerikalikuks metsapiknikuks: s’more’id ehk torniks laotud küpsise-vahukommimaiused šokolaadiga

S’more’id on Ameerikas vaieldamatult populaarseimad metsapikniku magusad ampsud, kuna neid on mugav näpu vahelt süüa ja just lõkketulel saavad vahukommid kreemjaks sulades ka mõnusa suitsuse meki. S’more’id on oma nime saanud ingliskeelsest fraasist some more ehk natuke veel, vihjates, et pärast ühe söömist tahaks vähemalt ühte veel. Või kahte.

Vaja läheb (neljale ehk igale sööjale 2 s’more’i)

  • 16 maitsestamata kreekerit
  • 8 suurt vahukommi
  • 100 g piimašokolaadi

Valmista s’more’e nii:

1. Võta kõik koostisosad käeulatusse: kreekerid, ruutudeks murtud šokolaad ja vahukommid.

2. Torka vahukomm toki või varda otsa ning küpseta seda leegi kohal, kuni komm on jumekas.

3. Tõmba vahukomm kahvli abil varda otsast küpsisele, aseta vahukommile paar piimašokolaadiruutu ja kõige peale teine küpsis. Vajuta maius kergelt kokku ja naudi kohe.

Magusroog valmib 5 minutiga!

Veelgi magusam variant

Kui soovid magusamat maiust, kasuta kreekerite asemel digestiivküpsiseid.

Kasuta kindlasti piimašokolaadi!

Maiuste valmistamisel ära asenda piimašokolaadi tumeda šokolaadiga, sest see ei sula kuuma vahukommi peal nii kiiresti kui vaja.