Peedine pikkpoiss.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
2. oktoober 2020, 13:15

Sügise värvi lihtne argiroog: peedine pikkpoiss

Kui soovid tihedama tekstuuriga pikkpoissi, mida külmana ka leivale lõigata, klopi tainas korralikult läbi. Kui segad taina läbi vaid õrnalt, saad õhulisema pikkpoisi, mida pigem paksemalt viilutada. Mõlemal juhul tuleb pikkpoiss aga maitsev.

Vaja läheb (4−5 sööjale):

  • 1 sibul
  • 300 g keedetud peeti
  • 500 g kodust hakkliha
  • 5 sl riivsaia
  • 5 sl vett
  • 1 muna
  • võid vormi määrimiseks
  • soola-pipart

Valmista pikkpoissi nii:

1. Koori ja haki sibul peeneks, riivi peet ning tõsta suurde kaussi. Sega hulka hakkliha, riivsai, vesi ja lahtiklopitud muna.

2. Maitsesta segu soola-pipraga, sega läbi ja lase 5 minutit kausis seista.

3. Tõsta hakklihasegu võitatud keeksivormi ja silu märja käega pealt siledaks.

4. Küpseta õhtusööki 200kraadises ahjus 45 minutit, kuni päts on pealt jumekas ja läbi küpsenud. Küpsemise ajal keeda pikkpoisi kõrvale kartulid ja haki salat.

Roog valmib 1 tunniga!

Et sibul ei paneks nutma

Sibula hakkimine paneb nii mõnelgi pisarad voolama. Kui sinulgi, lase masinal see töö enda eest ära teha. Selleks koori sibul, lõika neljaks ja blenderda see peeneks, võimalusel pulse-režiimil.