Ploomid ja halvaa sobivad imeliselt kokku, sest viljade hapukust tasakaalustab halvaa mahe magusus. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
24. oktoober 2020, 08:14

MAITSE OTSE TAEVAST | Lihtne lahtine ploomi-halvaapirukas

Ploomid ja halvaa sobivad imeliselt kokku, sest viljade hapukust tasakaalustab halvaa mahe magusus. Piruka valmistamine läheb kiirelt, nii et sobib hästi ka argiõhtul tegemiseks.

Vaja läheb (kuuele):

  • 250 g lehttainast
  • 6−8 prisket ploomi
  • 50 g halvaad
  • 4 sl tuhksuhkrut
  • 1 munakollane või terve muna

Tee pirukat nii:

1. Rulli lehttainas õhemaks ja lõika sellest 26 cm diameetriga ketas.

2. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja lõika viljad sektoriteks.

3. Lao ploomid tainale, jättes äärest 3 cm vabaks. Voldi vabad tainaääred üles, nii et need katavad väikese osa ka täidisest. Murenda ploomidele halvaa ja sõelu peale 2 sl tuhksuhkrut.

4. Pintselda tainaääred üle lahtiklopitud munaga.

5. Küpseta pirukat pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus 20 minutit, kuni piruka ääred on kuldsed. Võta pirukas ahjust, sõelu peale ülejäänud tuhksuhkur ja serveeri soojalt.

Pirukas valmib 30 minutiga!

Ülejäänud tainast tee küpsised

Äralõigatud tainanurkadest valmista väikesed juustu-lehttainaampsud. Selleks raputa tainatükkidele riivjuustu ja küpseta lõiked piruka kõrval plaadil kuldseks.