Sibulalaevukesed õlletainasFoto: Jaan Heinmaa
Joogid
2. oktoober 2020, 05:47

MÕNUSAKS NÄDALAVAHETUS | Sibulalaevukesed õlletainas

Õlle ja parmesaniga maitsestatud tainas sibulasektorid on mõnus suupiste ja seltskonnaroog, mida lihtne koos valmistada ja värskelt nautida. Kasuta keskmise suurusega ja võimalikult ühesuuruseid sibulaid, nii küpsevad need ühtlasemalt. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Sibul
ÕLLETAINAS
1 dl Õlu
2 tk Muna
1.5 dl Nisujahu
1 tl Sool
4 spl Peenelt riivitud parmesan
0.5 l Õli frittimiseks
DIPIKASTE
150 g Majonees
4 spl Hapukoor
1 tl Sinep
3 tk Küüslauguküüs
Värsked ürdid
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Esmalt valmista dipikaste. Sega majoneesi hulka hapukoor ja sinep. Purusta küüslauk, haki ürdid ja lisa mõlemad kastmele. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaste külma.

2. Koori sibulad, poolita ja lõika pooled omakorda 3 sektoriks. Torka sektorid puidust tikkude otsa. Klopi munad koos õllega lahti, sega hulka jahu, sool ja parmesan.

3. Kuumuta potis õli. Keeruta sibulasektoreid ettevaatlikult tainas, tõsta osade kaupa potti kuuma õli sisse ja küpseta kuldseks.

Paku koos ürdise majoneesikastmega.