Linnuliha retseptid

HELLITA END! Apelsini- ja ürdimaitselised röstitud vutid  

Pille Enden, 10. oktoober 2020 08:17
Apelsini- ja ürdimaitselised röstitud vutid Foto: Jaan Heinmaa
Kõige kiiremini valmiv praad, millega end püha- või pidupäeval hellitada! Vuttide maitsestamisel peaks silmas pidama, et lind on üsna väike ja maitseaineid võiks lisada pigem tagasihoidlikumalt. Lisandiks sobib mahe kartuli-juurselleripüree, mis laseb domineerida hõrgul vutilihal. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 25-35 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Vutt
4 spl Pehme või
1 tk Väike aplesin
4 tk Estragonioks
4 tk Tüümianioks
2 tk Küüslauguküüs
GLASUUR
3 spl Apelsinimarmelaad
1 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Hakitud estragon
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
KARTULI JUURSELLERIPÜREE
500 g Juurseller
700 g Kartulid
2 dl Köögikoor
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Patsuta vutid majapidmispaberiga kuivaks, hõõru seest ja väljast soola ning pipraga kokku. Lind on väike ja vajab maitseaineid üsna vähe.

2. Pane iga linnu kõhuõõnde võid, väike apelsinisektor, estargoni- ja tüümianioks ning paar küüslauguviilu.

3. Hõõru veidi võid ka lindude nahale. Sulata pintseldamiseks 2 sl võid.

4. Pane vutid ahjuvormi ja küpseta 20-25 minutit, vahepeal pintselda sulavõiga.

5. Koori juurseller ja kartulid, lõika suuremateks tükkideks. Keeda soolakas vees pehmeks, kurna ja tambi pudruks. Lisa koor, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning klopi kohevaks.

6. Pane glasuuri ained kastrulisse ja kuumuta segades, kuni segu on ühtlane. Maitsesta vähese soola ja pipraga.

7. Suurenda ahju kuumus pöördõhu režiimil 220 kraadini. Pintselda vutid igast küljest glasuuriga kokku ja pane linnud ahju tagasi. Küpseta 6-8 minutit, kuni nahk on pealt pruunistunud ja krõbe. Jälgi, et ära ei kõrbeks!

8. Võta ahjust, lase mõni minut seista ja serveeri kartuli-juurselleripüreega 

Samal teemal

09.10.2020
ÕL VIDEO | Bocus d'Or kodus: mida teha angersägast ja vutist
09.09.2020
Kokkade olümpiat korraldav Dimitri Demjanov: „Lihtsalt ja maitsvalt süüa teha on väga keeruline.“
11.02.2020
Kokkade olümpia ehk Bocuse d’Or Euroopa finaali peatooraineks on Eesti vutt