Video: Tatjana Iljina
Toiduvideod
4. oktoober 2020, 16:28

KARJASE SAIA MEISTRIKLASS | Vaata, kuidas Kenneth Karjane õpetab tegema õigeid kardemonirulle!

Hea saia retsept on lihtne – vajad palju võid, head pärmitainast, rõõmsat meelt ning ahju. Tallinna kuumimate pagaritoodete valmistaja ehk Karjase saia asutaja Kenneth Karjase meistriklassi ka veel – vaata videot!

Kenneth on Tallinna kaubamaja Marimekko kodutarvete tutvustamise hommikukohvil sama kodune ja soe nagu tema ahjus küpsevad pisikesed meistriteosed. Teda vaadates jääb väga kergesti mulje – kardemonisai – see on imelihtne!

Miks siis aga on noormees käinud seda sama saiakeste tegu üsna pikalt Rootsis õppimas? Aga sellepärast, et naaberriigi vaat et rahvusmaiusesse suhtutakse seal väga tõsiselt.

Kenneth Karjane Foto: Tatjana Iljina

Kardemonisaiake on just jahedama ilmade maiuspala, seda süüakse sageli talveperioodil ja enne jõule.

Kenneth annabki hea meelega edasi nippe ja knihve, kuidas see kõige parem ja õigem kardemonisai valmis tuleb teha.

Kardemonisai Foto: Tatjana Iljina

Mõned nipid

  • Head koostisosad. Kasuta parimaid aineid – jahu, piima, palju head võid. Või on siin ülioluline! Valmista pärmitainas. (Vt retsepti selle loo sabas).
  • Kardemon võiks olla purustatud, mitte jahvatatud. Muidu ei tule õige mekk välja. Pulber-kardemon on kaotanud suure osa oma maitsest
  • Rulli-rulli-rulli ja siis lõika ribadeks. Ja siis sõlmi. Just nii saab saiake vajalikud keerud kätte, et tõeliselt maitsvaks küpseda. Kuidas täpselt, seda vaata meie muhedast videost!