Salati retseptid
26. september 2020, 08:41

SOOVID HEAD SÜGISSALATIT? Soe arbuusisalat on samal ajal krõmps ja kreemjas

Kui soovid ühte head sügissalati retsepti, siis siin see on! Pea kõik koostisained, sealhulgas ka arbuus, käivad korraks ahjust või pannilt läbi ning saavad veidi küpsemamaitselisena taldrikul kokku krõmpsu friseesalati ja kreemja fetaga. Nirista head oliiviõli peale, lisa veidi soola(helbeid) ja veskist pipart ning naudi koos värske juuretiseleiva või -saiaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 pk Ameerikapärane toorsuitsupeekon (150g)
300 g Brokol
0.5 tk Väike arbuus
Õli praadimiseks
1 pk Friseesalat
Oliiviõli pealeniristamiseks
200 g Feta
Roheline sibul
Sool (helbed)
Must pipar

Valmistamine

1. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Eralda õhukesed peekoniviilud paberile ja tõsta plaat külma ahju. Keera kuumus 160 kraadi peale ja küpseta, kuni peekon on krõbedaks küpsenud.

2. Samal ajal tegele teiste salatiainetega. Lõika brokoliõisikud suupärasteks tükkideks. Lõika arbuus umbes sentimeetristeks viiludeks, eemalda koor (ja seemned, kui on) ja lõika viljaliha veidi suuremateks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja prae kõigepealt brokolitükid segades õrnalt kuldseks, seejärel ka arbuusipalad.

3. Kui peekon krõbedaks küpsenud, tõsta plaat ahjust välja ja murra peekoniribad paariks-kolmeks tükiks.

4. Rebi friseelehed taldrikutele ning jaga peale brokoli-, arbuusi- ja peekonitükid. Nirista üle kvaliteetse oliiviõliga. Pudista peale fetatükikesi ja hakitud rohelist sibulat. Maitsesta vähese soola ja purustatud musta pipraga.