Küpsetised

NÄDALA KOOK | Pannkoogirull karamelliste õunte ja vahukoorega 

Pille Enden, 25. september 2020, 11:08
Pannkoogirull karamelliste õunte ja vahukoorega Foto: Jaan Heinmaa
Selle pannkoogirulli koostisse kuuluvad üsna tavapärased ained ja seda on üsna lihtne valmistada, kuid tulemus on väga maitsev! Lihtsad ja puhtad maitsed toovad kodumaiste õunte parimad omadused esile. Aga kindlasti maitseb selline rull hästi ka siis, kui täidises on ploomid või pirnid. 

Koostisosad
AHJUPANNKOOK
2 tk Muna
2 dl Nisujahu
0.5 l Piim
1 spl Suhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
0.5 tl Sool
TÄIDIS
3 tk Suur õun
2 spl Või
2 spl Kondenspiim karamelliga
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Klopi munad lahti, lisa jahu ja klopi ühtlaseks. Lisa vähehaaval tainasse piim kloppimist jätkates ning seejärel suhkur, kaneel ja sool. Lase pool tundi toatemperatuuril seista.

2. Koori õunad ja lõika kuubikuteks. Sulata või pannil, lisa õunakuubikud ja kondenspiim, kuumuta segades u 5 minutit kuni õunad pehmenevad. Lase jahtuda.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala tainas kõrgemate äärtega küpetuspaberiga kaetud ahjupannile või – vormi (u 25x30cm). Küpseta ahju keskosas 30 minutit kuni on läbi küpsenud ja pruunistunud. Lase jahtuda.

4. Vahusta koor ja maitsesta tuhksuhkruga. Määri pannkoogile ja pane peale õunad. Keera rulli, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe. 

Samal teemal

29. august 2020, 15:02
SÖÖ VÕI SILMADEGA | Pannkookidest võib kokku seada terve tordi
17. august 2020, 10:05
TIKTOKI TOIDUKAART: valmista eine Dalgona kohvist, minipannkookidest ja sirelilillast pilvesaiast
12. juuli 2020, 07:23
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Ahvenamaa pannkook