Pannkoogirull karamelliste õunte ja vahukoorega Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. september 2020, 11:08

NÄDALA KOOK | Pannkoogirull karamelliste õunte ja vahukoorega

Selle pannkoogirulli koostisse kuuluvad üsna tavapärased ained ja seda on üsna lihtne valmistada, kuid tulemus on väga maitsev! Lihtsad ja puhtad maitsed toovad kodumaiste õunte parimad omadused esile. Aga kindlasti maitseb selline rull hästi ka siis, kui täidises on ploomid või pirnid. 
Koostisosad
AHJUPANNKOOK
2 tk Muna
2 dl Nisujahu
0.5 l Piim
1 spl Suhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
0.5 tl Sool
TÄIDIS
3 tk Suur õun
2 spl Või
2 spl Kondenspiim karamelliga
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Klopi munad lahti, lisa jahu ja klopi ühtlaseks. Lisa vähehaaval tainasse piim kloppimist jätkates ning seejärel suhkur, kaneel ja sool. Lase pool tundi toatemperatuuril seista.

2. Koori õunad ja lõika kuubikuteks. Sulata või pannil, lisa õunakuubikud ja kondenspiim, kuumuta segades u 5 minutit kuni õunad pehmenevad. Lase jahtuda.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala tainas kõrgemate äärtega küpetuspaberiga kaetud ahjupannile või – vormi (u 25x30cm). Küpseta ahju keskosas 30 minutit kuni on läbi küpsenud ja pruunistunud. Lase jahtuda.

4. Vahusta koor ja maitsesta tuhksuhkruga. Määri pannkoogile ja pane peale õunad. Keera rulli, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe.