Kolumnid

EVELIN ILVES | Tõbisena tuleb koju jääda. Selle üle valvaku ka kolleegi- ja naabrivalve (16)

LISA KOMMENTAAR

J.1. oktoober 2020, 12:55
Ah et selle üle valvaku ka kolleegi ja naabrivalve! Ehk Evelin selgitab kuidas kollegid ja naabrid peaks tegutsema? Kas rahulikult olukorda selgitama, või peavad kolleegid ja/või kallid naabrid kähku helistama sinna kuhu vaja?! Kui me samamoodi jätkame, siis varsti jõuame Orwelli 1984 maailma.
Ei saa aru .....24. september 2020, 13:57
Mina ei saa aru!Miks Eesti inimesed on maski kandmise vastu.Need pole ju nii kallid.Või oleme tõesti nii vaesed,et ei jõua neid osta.Väike kaitse ikka on.Enamus ju kannab.Ilmselt me ikka oleme nii vaesed,et ei jõua neid osta jah.
Jaanus25. september 2020, 14:25
Vaesed või mitte, aga näiteks Soomes on see maski teema tõsiselt päevakorras. Soomes kaalutakse mingisugust toetuse varianti kuna kõigele vaatamata on maskiball üks täiendav kuluartikkel. Vaatamata sellele, et: 1. Soomes on keskmine kuutulu kordades suurem kui Eestis! 2. Töötutoetus ja pensionid samuti! 3. Inimestele jääb kuu lõpus raha rohkem kätte kui Eestis! Paratamatult on inimesed sunnitud oma finantse ümber hindama. Kui aga ilmutab ennast tööpuudus, mis ja kuidas siis edasi?!
Jaanus26. september 2020, 21:49
...Paratamatult on inimesed sunnitud oma finantse ümber hindama. Kui aga ilmutab ennast tööpuudus, mis ja kuidas siis edasi?!... Kas siis hakatakse inimesi pokri pistma kuna neil pole lõustikut näos kuna nad on sunnitud valima igapäevase toimetuleku ja toidu või mingite maskide vahel?
hh24. september 2020, 11:42
Eestis on liiga palju lapiku maa uskujaid, seepärast ollakse ükskõiksed igasugu kaitsevahendite suhtes
JAANUS24. september 2020, 11:57
Just!!! Mina ei saa kah aru, kuna ise nägin National Geographikust et Spartacus oli tegelikult 120 cm pikkune ja 80. aastane asiaadist riisikasvataja, mitte nagu meile on tänaseni meedias valetatud, et oli suur ja vapper gladiaator.
Jaanus24. september 2020, 12:39
irv. Näiteks Mina küll usun kõike mida meile laiatarbemeedias ilmutatakse! Spartacus oli hoopis 120cm pikkune riisikasvataja, maakera pole mitte ümar ega lapik vain on hoopis ruudu kujuline, tegelikult pole taevas mitte sinine vaid on hoopis roheline. Kui aga laiatarbe meedias väidetakse vastupidist, siis usun ma kõike nagu meedia meile kuulutab. Ise pole vaja ju mõelda ega uurida. Kui aga keegi mulle hästi maksab, siis kuulutan minagi tellija korraldusel just seda mida minult nö paaaalutakse.
JAANUS24. september 2020, 11:15
Evelin, aitüma leiva retsepti eest aga muus osas ära sa väga innukalt sõna võta. Ole hea ja hakka alles siis sellest korontzist pikemat kirjutama kui oled ületanud vähemalt 20 testikorra künnise. Ehk sis mõistad sellel teemal miskit toekamat rahvale kuulutada-ilmutada.
kogenud arst24. september 2020, 11:08
püüdke usinamalt õppida - Teie poolt demonstreeritud odav mask, mis kinnitub kummiga kõrva taha - viiruseosakesi eriti ei püüa - ainult pritsitud tati püüab kinni. tavaline opitoa mask ei taga kah kunagi 100% steriilsust.
JAANUS24. september 2020, 11:24
Seda minagi. muudkui kuulan ja imestan, et millisel kaliteedi tasemel need meie nn ravispetsid tegelikult on. Kord ütleb üks, et see lõustik ei hoia miskit muud kinni kui halva hingeõhku ja tatti. teine aga võidab, et need maskin on nii turvalised, et kasvõi sukeldu vat et 100 meetri sügavusele ookeanis. On ilmselge see, et lauldakse just seda va halleluujat, kellele ja kes on maksnud ja kui palju. Minu meelest pole see miskit muud kui vaid üks järjekordne tavaline girpiviiruse taoline mutukas kes ei kavatsegi meie keskelt niipea lahkuda.
JAANUS24. september 2020, 11:47
Just-just! Ja naiivsuse ning lauslolluse vastu kah ei aita mitte ükski mask, vesiir ega prillid maailmas
asi seegi, kui tati kinni püüab.24. september 2020, 16:54
See tähendab, et mingi kaduvväikse osa viirist ikka ka. Kovidi puhul on ju kogus tähtis. Mida väiksem kogus, seda kergem haigusekulg. On ju vahe, kas sinu kops on 80% kahjustatud, või 75...või isegi 10. Tähtis on end suurima koguse eest kaitsta, olgu koguse vähendamine kas või 1%. Pealegi kui ühiskondlikes kohtades on maski kasutamine kohustuslik, siis ka nakatanu ei köhi otse 10m laiali, vaid ise enda maski sisse, SIIN ON VÕIT PEIDUS mittenakatunutele!.
Asi seegi, kui pritsmed kinni püüab.24. september 2020, 16:57
See tähendab, et mingi kaduvväikse osa viirist ikka ka. Koroona puhul on ju kogus tähtis. Mida väiksem kogus, seda kergem haigusekulg. On ju vahe, kas sinu kops on 80% kahjustatud, või 75...või isegi 10. Tähtis on end suurima koguse eest kaitsta, olgu koguse vähendamine kas või 1%. Pealegi kui ühiskondlikes kohtades on maski kasutamine kohustuslik, siis ka ju nakatanu ei köhi otse 10m laiali, vaid ise enda maski sisse, SIIN ON VÕIT mittenakatunutele!.
Jaanus to Huvitav, kes ja kui palju neile koputajatel ja meie nn õiglastele Herman Simmilikele ajaki24. september 2020, 17:15
Ah et selle koroonaga on siis lugu nagu napsiga, mida rohkem endale sisse kallad, seda rohkem purju jääd. See kõlab nagu kõrtsiloogika! Esmapilgul kõlab loogiliselt aga paraku pole seda veel mitte keegi erapooletute uuringutega tõestada suutnud.
ohh, kulla Jaanus24. september 2020, 19:23
sa mine õige kõrtsi, oma loogikaga! Seal on sulle paslik koht, riik saaks mõned maksud ka. Aga muidu vahet pole, siin sa ka ise küsid, ise vastad. Vaevalt sellest ühiskonnale mingit kahju tõuseb.
Jaanus to ohh, kulla Jaanus / eile, 19:2325. september 2020, 13:59
Kas oleksite nõnda kena ja selgitaksite oma seisukohti veidi üksikasjalikumalt? Teie kommentaar kõlab nagu tuleks korralikult švipsis pedagoogi lugupeetud suust kes ei taha tunnistada, et tegelikult on ta ikka täitsa lakku täis. Igatahes, üks kahest, kas tegu on kõrgema pilotaaziga või olete liiga reipalt suurest klaasist meelehead manustanud. Kullakene, ärge te enam väga palju juurde võtke. Kui kohe mitte kuidagi ei saa, siis vahelduseks kallake endale pisemasse klaasi.