Friteeritud tuunikala-kartulikroketid Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
24. september 2020, 05:25

MÕNUS KALAPÄEV | Friteeritud tuunikala-kartulikroketid

Krõbedad kroketid sobivad suupisteks nii teleka ette kui külalistele pakkumiseks. Purustatud konserveeritud tuunikala on selle roa valmistamisel mugav kasutada. Siia saab ära kasutada ka järelejäänud kartuliputru. Kroketeid võib friteerida või praadida pannil rohkes õlis.
Koostisosad
500 g Kartul (või 400g järelejäänud kartuliputru)
1 spl Või
1 prk Tuunikalakonserv (185g)
2 spl Hakitud petersell
1 spl Värskelt riivitud sidruni koor
2 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tk Muna
0.5 dl Nisujahu
60 g Panko
4 dl Õli friteerimiseks
SERVEERIMISEKS
Sidrunisektorid
2 dl Majonees
Sool

Valmistamine

10-12 tk

1. Koori kartulid ja tükelda väiksemaks. Keeda soolakas vees hästi pehmeks, kurna ja auruta pliidil võimalikult kuivaks.

2. Tambi kartulid pudruks ja sega hulka või. Lisa nõrutatud tuunikala, hakitud petersell, riivitud sidrunikoor ja veidi sidrunimahla ning munakollane, maitsesta soolaga. Vormi 10-12 vorstikest ja veereta neid jahus.

3. Klopi munavalge kausis kergelt vahule. Pane taldrikule riivsai. Kasta kroketid esmalt munasse ja siis veereta riivsaias.

4. Kuumuta õli kastrulis ja friteeri kroketid jao kaupa kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri soojana majoneesi ja sidrunisektoritega.