Retseptid

MÕNUS AMPS ARGIPÄEVA | Soojad seene-hakklihaleivad juustuga  

Pille Enden, 21. september 2020, 06:23
Soojad seene-hakklihaleivad juustuga Foto: Jaan Heinmaa
Sügisese metsa järgi maitsev rikkaliku kattega leib on üsna tõhus kõhutäide hommikukohvi kõrvale või päevaseks kergeks eineks. Täidisesse sobivad kõik metsaseened, mis kupatamist ei vaja (kukeseened, puravikud, kitsemamplid, kuuseriisikad, lehterkukeseened jms), aga  leibu võib valmistada ka šampinjonidega. Ka kupatatud või soolaseeni sobib täidisesse panna. 

Koostisosad
250 g Veisehakkliha
2 spl Või
1 tk Sibul
250 g Värsked metsaseened
150 g Sulatatud juust
0.5 dl Rõõsk koor 35%
4 tk Palaleib
75 g Riivitud mozzarella
Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pruunista hakkliha pannil 1sl võis ja tõsta kõrvale. Hauta sibul ülejäänud võis pehmeks, lisa tükeldatud seened ja prae 4-5 minutit. Pane pannile tagasi hakkliha, lisa sulatatud juust ja koor ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Lao leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tõsta peale seene-hakklihasegu ja puista riivjuust. Küpseta 6-8 minutit või kuni riivjuust on sulanud ja leib veidi krõbe.

3. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri kohe.

Samal teemal

20. september 2020, 12:56
ARGISED ROAD SÜGISANDIDEST: 9 lihtsat, soodsat ja maitsvat retsepti metsast ja aiast
16. september 2020, 13:57
10 TORMIKINDLAT ROOGA | Nipid ja retseptid, kui on vaja targu toitu pikemaks ajaks ette teha
14. september 2020, 08:57
ARGIÕHTU PÄÄSTJA | Põhjata hakkliha-köögiviljapirukas
10. september 2020, 07:37
ARGISEKS KALAPÄEVAKS | Valge kala ürdivõi ja tomati-suvikõrvitsahautisega