Toiduuudised

GALERII | KUHU MINNA SÖÖMA: selgusid Eesti parimad restoranid 

Kersti Eero, 19. september 2020, 09:09
Restorani Dominic on jätkuvalt populaarsed veiniõhtusöögid, kinnitab sommeljee Aron Rahu.Foto: Tiina Kõrtsini
Juba 16. korda selgusid gastronoomiakonkursil Silverspoon Eesti parimad restoranid. Aga tavapäraste fine dining restoranide ja peakokkade asemel tunnustati tänavu parimaid ellujääjaid ja kullerteenuse pakkujaid. Sest nagu korraldajad korduvalt rõhutasid - kõik ellujääjad on võitjad.   

Parima ellujääja tiitel läks restoranidele Salt, Beerhouse, Villa Thai, Loft&Ürdid, IO Restoran ning Levier Cafe. Nagu nimigi ütleb, on tegemist toidukohtadega, kes keerulisele ajale vaatamata suutsid uksed lahti hoida, leides oma naha päästmiseks uusi põnevaid lahendusi. 

Levier Cafe oli üks neist, kes oma eriolukorra ajal tegutsemise eest pälvis žüriilt "Parima Ellujääja" tiitli. Foto: Tiina Kõrtsini

Sama tegid ka restoranid Dominic, Nautilus, Lucca, 4Sisters Cafe ja La Prima Pizza, aga kuna nemad keskendusid eeskätt restoraniga piirneva asumi elanikele, valiti nad parimateks kogukonna vibe’i ülevalhoidjateks. Parimat kullerteenust pakkusid Villa Thai ja Volt. 

"Parimaks Ellujääjaks" kuulutati ka IO Restoran. Foto: Martin Ahven

Parimaks restoraniketiks kuulutati OKO Restoranid OÜ, kuhu kuulub suur osa Tallinna restoranide koorekihist ehk täpsemalt restoranid Tuljak, Paju Villa, Oko, Noa ja  Noa Peakoka Pool. Rahva lemmikuks kuulutati restoran Gianni ning parima uue restorani tiitel läks Lore Bistroole Noblesleris. Selles kategoorias said kandideerida viimase kahe aasta jooksul avatud toidukohad. 

Parima uue restorani tiitel läks Lore Bistroole Noblesleris. Pildil (paremal) võtab auhinna vastu üks selle  rajajaid - Kristjan Peäske. Eesti restoranirahvas valis Peäske koos Dimitri Demjanoviga ka oma suurimaks eeskujuks toidumaailmas.Foto: MARGUS JOHANSON

Kui kõik eelnevad tiitlid pani paika žürii, siis suurim eeskuju toidumaailmas selgus kõigi osalevate restoranide hääletuse põhjal. Eesti restoranirahvas leidis, et neil on kõige rohkem õppida olnud Dimitri Demjanovilt ja Kristjan Peäskelt.   

Rahva lemmikuks kuulutati restoran Gianni.Foto: Tiina Kõrtsini

Koroonakriisiga kaasnevad piirangud panid restoranid tugeva löögi alla, sestap on ka mitmete auhindade nimed kurva alatooniga, tõdes pidulikul auhinnagalal ka peaminister Jüri Ratas. „Kui miski üldse on kultuuriga seotud, siis on see söömine. Meie restoranikultuur on kultuuri osa,“ pani kultuuriminister Tõnis Lukas õhtu ametlikule osale siiski märksa positiivsema punkti.  

"Kui miski üldse on kultuuriga seotud, siis on see söömine. Meie restoranikultuur on kultuuri osa,“ rõhutas kultuuriminister Tõnis Lukas. Foto: Margus Johanson

Samal teemal

20. september 2020, 12:28
KASUTA OLUKORD ÄRA! Praegu on meil, eestlastel, võimalik vanalinn tagasi võtta
19. september 2020, 22:06
Õhtulehe toimetaja Kersti Eero pälvis Silverspooni meediaauhinna
17. november 2019, 10:41
GALERII | Kuhu minna sööma? Selgusid Eesti parimad restoranid