Peekonis küpsenud kanafilee ja juurviljad küüslaugukastmega Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
19. september 2020, 08:53

PANE KORRAGA AHJU – NII LIHTNE! Peekonis küpsenud kanafilee ja juurviljad küüslaugukastmega

“Kõik ühes” ahjuroog valmib mugavalt nii argiõhtu kui nädalavahetuse eineks, sest kõik koostisained saab ühe korraga ahju panna ja siis jääb vaid valmimist oodata. Roog sisaldab nii kanaliha kui lisandiks juurvilju, aga soovi korral võib küpsema panna ka kartuleid või juurde keeta riisi. Peekon annab lahjale kanafileele veidi rasva juurde ja teeb selle mahlasemaks. Mõnusa mekiga külm küüslaugu-tüümianikaste on heaks lisandiks kanale ja juurviljadele. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30-40 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Kanafilee
100 g Toorsuitsu peekoniviil
Sool
Must pipar
RÖSTITUD JUURVILJAD
300 g Porgand
100 g Pastinaak
2 spl Õli
KÜÜSLAUGU-TÜÜMIANIKASTE
1 dl Maitsestamata jogurt
1 spl Majonees
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Hakitud tüümian

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kanafileed pikuti 6-8 umbes 2-3 cm ribaks, maitsesta soola ja pipraga. Keera iga fileeriba ümber peekoniviil.

2. Pruunista kanafileeribad pannil ja pane ahjuvormi.

3. Koori juurviljad ja lõika u 1-1,5 cm kangideks Pane ahjuvormi ja sega õli, soola, pipra ja kuivatatud tüümianiga. Küpseta 20-25 minutit, kuni kanafilee on küps ja peekon peale krõbe. Võta kanafileed ahjust ja hoia fooliumi all soojas. Küpseta köögivilju veel 10-15 minutit või kuni on sobivalt pehmed.

4. Kui roog ahju pandud, sega kastmeks jogurt, majonees, riivitud küüslauk ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kana ja köögiviljade juurde.