Linnuliha retseptid

LIHTNE JA ARGINE | Vürtsine kana-kookospiimakaste nuudlitega  

Pille Enden, 18. september 2020, 06:35
Lihtne Aasiapärane roog sobib kiire valmimisaja tõttu eriti hästi argiseks õhtusöögiks. Toit sisaldab tugevalt vürtsist karripastat ja serveerimisel saab teravust veelgi juurde tšillikastmest. Nende lisamisel tuleks arvestada oma vürtsitaluvusega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 spl Õli
2 spl Punane karripasta
500 g Kanafilee
400 g Kookospiim
2 spl Kalakaste
0.5 tl Sojakaste
1 tl Pruun suhkur
Värskelt pressitud laimi mahl
200 g Munanuudlid
SERVEERIMISEKS
1 tk Väike punane sibul
2 spl Tšillikaste nt sriracha
SERVEERIMISEKS
Koriandrilehed
Laimisektorid

Valmistamine

1. Kuumuta õli kastrulis kõrgel kuumusel, lisa karripasta ja kuumuta segades mõne sekundi jooksul. Lisa suupärasteks tükkideks lõigatud kana ja prae läbi.

2. Kalla potti kookospiim, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta u 10 minutit või kuni kana on pehme.

3. Lisa kala- ja sojakaste ning suhkur. Kuumuta keemiseni ja lülita siis pliit välja. Timmi maitse soola, suhkru ja laimimahlaga sobivaks.

4. Vahepeal keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks ning kurna. Tõsta kaussidesse. Pane peale kaste ja serveeri õhukeste punase sibula viilude, tšillikastme, koriandrilehtede ja laimisektoriga.