Vegan toidud
15. september 2020, 07:12

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Täidetud paprikad

Lihtne aedviljaretsept, mis maitseb ka neile, kes taimsete roogade suhtes umbusklikud.

Vaja läheb:

  • 6-8 paprikat
    1 hakitud sibul
    2 hakitud suvikõrvitsat
    3 hakitud porgandit
    1 tass köögiviljapuljongit
    3 tassi keedetud riisi, kinoat, läätsi või bulgurit
    5 spl tomatipastat
    maitse järgi soola, pipart
    1 sidruni mahl
    20 g värsket tilli
    20 g värsket peterselli

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Samal ajal valmista riis, kinoa, läätsed või bulgur vastavalt pakendil olevale õpetusele.

2. Lõika paprikatel varre juurest kaaneke maha, kuid jäta see alles ning tee paprikad seest tühjaks. Pese ja nõruta korralikult.

3. Pane paprikad koos peale asetatud kaanekestega ahju. Parim oleks kasutada ahjunõud, mis on natuke sügavam, et paprikad kindlasti püsti püsiks. Lase neil 30 minuti jagu ahjus valmida.

4. Samal ajal lase pann kuumaks ja prae sibulaid, suvikõrvitsaid ja porgandikuubikuid köögiviljapuljongis 5-6 minuti jagu.

5. Sega sisse sulle meelepärane lisand ja tomatipasta. Lisa till ja petersell, pipar ja sool ning sega korralikult.

6. Kui paprikad on valmis, võta need ahjust välja, täida valmistatud seguga, aseta kaaneke taas peale ja pane 30-40 minutiks tagasi ahju.

7. Soovitatavalt puista veel üle maitsepärmiga ja naudi!