Küpsetised

ARGIÕHTU PÄÄSTJA | Põhjata hakkliha-köögiviljapirukas 

Tiina Lebane, 14. september 2020, 08:57
Põhjata hakkliha-köögiviljapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Argiõhtul valitseb paljudes Eesti köökides hakkliha. Selle retsepti järgi valmib korralik kõhutäis, mida on hea ka külalistele pakkuda. Juurde sobivad mitmesugused lisandid, nagu kartulipuder, köögiviljapüree või –hautis, keedetud riis või ka lihtsalt paks leivakäär.

Koostisosad
1 tk Keskmine sibul
1 peotäis Värske tüümian
800 g Hakkliha (veise- ja sealiha segu)
1 tk Muna
2 spl Riivsai
Sool
Must pipar
1 prk Maisi-, herne- ja paprikasegu (Mexico Gold) 400g
2 tk Suur tomat
125 g Mozzarella
0.5 prk Magushapud pärlsibulad (320g)

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki peeneks. Rebi tüümianilehekesed varte küljest lahti. Sega hakkliha hulka hakitud sibul ja tüümian, muna ja riivsai, soola ja pipart maitse järgi ning sega käega tainaks. Määri 26–28 cm ahjuvorm võiga ja suru hakklihatainas vormi põhja.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Tõsta konservisisu sõelale nõrguma. Pese tomatid ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Viiluta samamoodi ka mozzarella-pall.

3. Jaga maisi-, herne- ja paprikasegu hakklihapõhjale ning kata tomati- ja juustuviiludega. Vahele torka mõned pärlsibulad. Küpseta 35–40 minutit. 

Samal teemal

9. september 2020, 15:40
RETSEPTID | Kiired ja tervislikud lõunasöögid tööle-kooli kaasa
7. september 2020, 17:01
HEAD ÕLLESÕPRADE PÄEVA: 10 argist retsepti, millele kesvamärjuke annab hõrgu hingamise
7. september 2020, 15:39
KIIRE ARGINE ÕHTUSÖÖK | Suvikõrvitsa-juustuvorm
24. august 2020, 07:00
KIIRELT VALMIV ARGIEINE | Suvikõrvitsa-riisivorm