Põhjata hakkliha-köögiviljapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 14. september 2020 08:57
Argiõhtul valitseb paljudes Eesti köökides hakkliha. Selle retsepti järgi valmib korralik kõhutäis, mida on hea ka külalistele pakkuda. Juurde sobivad mitmesugused lisandid, nagu kartulipuder, köögiviljapüree või –hautis, keedetud riis või ka lihtsalt paks leivakäär.

Koostisosad
1 tk Keskmine sibul
1 peotäis Värske tüümian
800 g Hakkliha (veise- ja sealiha segu)
1 tk Muna
2 spl Riivsai
Sool
Must pipar
1 prk Maisi-, herne- ja paprikasegu (Mexico Gold) 400g
2 tk Suur tomat
125 g Mozzarella
0.5 prk Magushapud pärlsibulad (320g)

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki peeneks. Rebi tüümianilehekesed varte küljest lahti. Sega hakkliha hulka hakitud sibul ja tüümian, muna ja riivsai, soola ja pipart maitse järgi ning sega käega tainaks. Määri 26–28 cm ahjuvorm võiga ja suru hakklihatainas vormi põhja.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Tõsta konservisisu sõelale nõrguma. Pese tomatid ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Viiluta samamoodi ka mozzarella-pall.

3. Jaga maisi-, herne- ja paprikasegu hakklihapõhjale ning kata tomati- ja juustuviiludega. Vahele torka mõned pärlsibulad. Küpseta 35–40 minutit.