„Seeni võib marineerida koos lillkapsaga, türgi oaga, kurkidega – täpselt nii, nagu kellegi fantaasia lubab,“ ütleb Kivi Kõrtsi perenaine Aigne Taska.Foto: Aldo Luud
Kersti Eero 12. september 2020 08:27
„Seeni peab armastama, siis tulevad ka seenetoidud välja,“ ütleb Kivi Kõrtsi perenaine Aigne Taska. Seeni, mida potti või pannile panna, tundub tänavu jaguvat. Üleeile piisas tal metsas pooleteisest tunnist, et saada kaheksa kilo seeni. Järgnevalt ka kolm retsepti, mida selle saagiga peale hakata. 

„Seeni peab armastama, siis tulevad ka seenetoidud välja,“ ütleb Kivi Kõrtsi perenaine Aigne Taska. Seeni, mida potti või pannile panna, tundub tänavu jaguvat. Üleeile piisas tal metsas pooleteisest tunnist, et saada kaheksa kilo seeni. 

„Võrreldes eelmise aastaga on tänavu hea seeneaasta, aga on olnud paremaid. Vahel tuled tunnikese pärast raske korviga metsast välja, aga sel aastal peab ikka vaeva nägema,“ ütleb Aigne, keda Alatskivi kandi rahvas kutsub seenehulluks. Sama diagnoosi paneb ta Õhtulehega rääkides endale ka ise. 

Edasi lugemiseks: