Takopitsa „Itaallane Mehhikos“Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. september 2020, 08:57

LAHEDAKS REEDEKS | Takopitsa „Itaallane Mehhikos“

Itaalia pitsa ja Mehhiko tako on pärit küll maakera eri pooltelt, aga kokku klapivad hästi. Kõige lihtsamini ja kiiremini valmistad takopitsa õhukesel tortiljapõhjal. Retseptis antud kogustest jätkub kahe 25–26 cm läbimõõduga tortilja katmiseks. Muide, tee takokatet kohe rohkem ja sinu koolilaps saab kindlasti ka ise selle pitsa küpsetamisega hakkama. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + ahjus 7–8 minutit

Koostisosad
2 tk Õhuke ümmargune tortilja (nt Santa maria, Lameleib)
TAKOKATE
1 pk Nõo viilutatud tšillisalaami (või muu meelepärane suitsuvorst) 125g
1 tk Punane sibul
3 tl Santa Maria tako maitseainesegu
1 pk Purustatud tomatid (u 400g)
1 tl Suhkur
Sool maitse järgi
PEALE
1 pk Mozzarella-kirsid (125g)
1 purk Punased oad vees (u 400g)
Mõned kirsstomatid
1 tk Avokaado
50 g Tortiljakrõpsud
Laimiviilud

Valmistamine

2 tk

1. Kuumuta vorstiviilud poti põhjas kõrgemal kuumusel kergelt läbi. Koori sibul, lõika ratasteks ja lisa potti vorsti juurde. Prae segades, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa tako maitseainesegu ja kuumuta minuti jagu. Lisa purustatud tomatid, maitsesta suhkru ja soolaga. Lase keema tõusta ja tõsta siis pliidilt ära.

2. Pane ahi 225 kraadi peale sooja. Tõsta tortiljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele ja määri vähese õliga üle. Nõruta mozzarella-kirsid ja lõika pooleks. Loputa ja nõruta sõelal oad. Lõika kirsstomatid pooleks.

3. Jaga takokate tortiljadele, tõsta peale mozzarella-kirsse, ube ja tomatipoolikuid ning küpseta kuumas ahjus 7–8 minutit.

4. Enne serveerimist tõsta peale ka avokaadokuubikuid, tortiljakrõpse ja õhukesi laimiviile. Soovi korral võid pakkuda kastmeks kõrvale hapukoort, mis on maitsestatud laimimahla, soola, pipra ja purustatud koriandriga.