
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
2 tk Keskmine sibul
400 g Suvikõrvits
400 g Kirsstomatid
Õli praadimiseks
2 tl Vahemere ürdisegu
800 g Valge kala filee (tursk, ahven, koha, lest, räim)
1 tl Roseepipar
Sool
50 g Ürdivõi
Sidruniviilud
Valmistamine
1. Koori sibulad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Lõika suvikõrvits umbes poolesentimeetri paksusteks viiludeks, kui vili on suur, lõika viilud pooleks. Pese ja poolita kirsstomatid. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles kõigepealt suvikõrvitsatükke mõned minutid, lisa sibul ja prae veel paar minutit. Lisa potti ka tomatipoolikud ja ürdisegu, kata pott kaanega ja hauta köögivilju madalamal kuumusel 10–15 minutit.
2. Maitsesta kala vähese soola ja sõrmede vahel puruks pigistatud roseepipraga. Kuumuta pannil õli ja prae kalatükid mõlemalt poolt läbi. Tükelda ürdivõi ja jaga võiktükikesed kalale.
3. Serveerides tõsta taldrikusse köögiviljahautist, sellele ürdivõiga kala ning nirista peale pannileent ja värsket sidrunimahla. Söö koos lavašši või juurestisesaiaga, millega on hea taldrikust ka kastet kokku kaapida.
Kommentaarid (0)