Toiduuudised

HEAD ŠNITSLIPÄEVA! Viini legendaarse keisrite maiuspala juured ja valmistamisnipid 

Toimetas Manona Paris, 9. september 2020, 15:50
Wiener schnitzelFoto: Unsplash
Seda rooga on nimetatud gastronoomiliseks unenäoks, eriti kui serveeritud nii nagu vaja - värske vasikalihapala õhukeses riivsaiaümbrises, saadetuna kapparitest, kornišonidest ja sidrunilõigukestest. Või vähemalt ühega neist. 

Legendi kohaselt pani sellele Austria köögi tähtroale alguse marssal Joseph Radetzky von Radetz, kes tõi aastal 1857 selle retsepti Itaaliast Viini. Nimelt olla keegi krahv Attems maininud keiser Franz Josephile olukorrast Lombardias ülevaadet andes, et seal piirkonnas on kohapeal tegutseva välimarssali von Radetzi kinnitusel maitsev liharoog. Kui marssal  naases Viini, käskinud keiser tal see retsept kaasa võtta. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

15. november 2019, 06:00
Kuidas tehakse Viini šnitslit?
20. jaanuar 2014, 02:08
Parmesaniga paneeritud šnitsel
20. november 2013, 13:24
Leivas paneeritud seašnitsel
26. veebruar 2013, 08:03
Viini lõiked (šnitsel)