Kolumnid

KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Odavkulinaarse (post)sovetliku ühisköögi võtted Viljandi Kohvikus. Miks küll? (1)

Karmo Tüür, 9. september 2020, 12:16
Viljandi KohvikFoto: Karmo Tüür

„Viljandi vanim järjepidevalt tegutsev kohvik aastast 1936“ – Eestis pole just palju puhveteid, mis saaks nii pika ajalooga kenitleda. Klassikaline kohvikuinterjöör ja väljapeetud värvilahendus. Ukse juures pilkupüüdev koogilett, maja sügavusse ulatuv ruumikas saal – kõik see loob hea esmamulje.

Sean ennast sisse leti lähedusse, lootuses et siis laabub ka teenindus kiiremini. Paraku tuleb välja et olin eksinud majareeglite vastu. Pensionil oleva pedagoogi olekuga daam teeb mulle selgeks, et söögi osas teenindatakse ainult tagasaalis. Kui ma imestunult kulme kergitan, siis järgneb seletus, et siin ees istuvad kohvitajad ja mind võidakse lihtsalt siia ära unustada. Aga – lubatakse karmi-ilmelise lahkusega – seekord võin ma siiski siia istuma jääda. Seekord! (Olgu öeldud, et kogu kohalviibitud aja jooksul polnud ees ühtegi kohvitajat, kuid kõik ülejäänud sööjad teadsid kodukorda ning istusidki tagapool).

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

2. september 2020, 13:41
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Komeedi terrass ehk Missuguseid legende sellest kohast rääkima peaks? Ja miks?
26. august 2020, 11:22
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Vaksalis Tallinna bussijaama taga tunned, et elu on ikka inimese parim aeg
19. august 2020, 12:10
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Nikolai Lehtla pakub tsaari talleliha kauboikartulitega. Mis õukond see veel on?
12. august 2020, 10:55
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL: Werneris tõstan hoopis praepöidla ja lehvitan tänulikult köögiaknasse