Kohv ja kellFoto: Unsplash
Toiduuudised
8. september 2020, 09:18

HOMMIKUL KOHVI JUUA EI TOHIKS: loe, millal alles võib esimese tassi hakkama panna

Varahommik ja kohvikruus käivad ju kokku? Vale puha, seletavad toitumisnõustajad. Varahommikul on sul juba looduse poolt võimas vunk sees, kui seda kofeiiniga pärsid, on pärastlõunaks silm loojas. 

Toiduportaal Cooking Light toob välja, et liiga vara hommikul kohvi joomine on väärt kofeiini raiskamine. Miks? Sest kehas on energia ja ka positiivse stressi hormooni kortisooli tase oma hommikuses tipus. See jääb nii kuni kella 10ni. Kofeiin aga pärsib kortisoolitoodangut ja toob kaasa madalama energiataseme.

Kui õpetad keha kohe hommikul kofeiinilaksu ootama, tähendab see juba eos madalamat kortisoolitaset. See aga tähendab, et sul tuleb terve päev ringi käia, kohvikruus käes, ja energiat on aiva vähem ja vähem.

Lahendus on lihtne. Võõruta end varahommikusest kohvilaksust.

Haara tassi aromaatse mõnusa värskeltpruulitud kuuma kohvi järgi alles siis, kui oled esimesed tööülesanded kätte saanud, ehk kuskil keskhommikul. Järgmine kohviannus aga võiks sinu vereringesse siseneda alles kella 14 paiku.

Niisiis, esimese tassi kovi võtame PÄRAST hommikust koosolekut. Enne seda palun joo vett või mõnd suhkruvaest, aga tervistavat mahla. 

Su keha tänab sind ja õhtul polegi sa enam poolsurnud olekus.