Päevaretsept

KIIRE ARGINE ÕHTUSÖÖK | Suvikõrvitsa-juustuvorm 

Tiina Lebane, 7. september 2020, 15:39
Sügis ja suvikõrvitsauputus on ilmselt lahutamatud. See vormiroog on justnagu segipaisatud pirukas: siin on nii tainas, täidis kui ka riivjuust, ent mitte tavapäraselt kihiti, vaid kokku segatuna. Oi kui hästi maitseb! Söö iseseisva roana koos salatiga või lisandina kala-liha kõrvale. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 45-50 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Suvikõrvits
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
50 g Külm või
1 tk Keskmine sibul
4 tk Muna
200 g Riivitud Cheddar juust
0.5 dl Õli

Valmistamine

1. Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Kui kõrvits on jämedamat sorti, võid vilja enne viilutamist ka pooleks lõigata. Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja või ning haki peeneks puruks. Koori sibul ja haki tükikesteks. Klopi munad lahti, lisa sibul, purutainas, riivjuust ja õli ning sega hoolikalt läbi. Lõpuks sega hulka suvikõrvitsaviilud.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Määri umbes 2-liitrine ahjuvorm võiga, vala mass vormi ja küpseta ahju keskel 45-50 minutit. Kui vorm kipub pealt tumedaks küpsema, siis kata see küpsetuspaberi või fooliumiga.