Joel Ostrati jõululõuna retseptid: seapõsk ja mangokana
Seapõsk
Lisandid: Kartuli-trühvlikreem / veini-metsaseene kaste / praetud mini-kukeseened
Vaja läheb:
- Seapõsk, kas valmiskujul või toores. Seapõske saab ka näiteks Tallinna keskturult või küsi kohalikust lihakarnist, varsti peaks turule tulema ka Nõo valmistoode.
- Kartulid
- Musta trühvli pasta
- Sibul
- Küüslauk
- Punane vein (kastme jaoks)
- Veisepuljong
- Kuivatatud puravikud
- Kukeseened (võimalusel mini-kukeseened)
- Maitsestamiseks soola ja pipart
Seapõsk
Kui sul on valmistootena seapõsk, mis on juba töödeldud, soojenda seda ahjus 180 kraadi juures ca 40 minutit. Liha soojenda kaasas olevas mahlas.
Toorest põske küpseta eelnevalt kuniks see on mõnusalt mahlane - näiteks madalal temperatuuril (150 kraadi) kolm tundi.
Kartuli-trühvlikreem
Koori kartulid ja valmista neist püree. Enne serveerimist vispelda sisse musta trühvli pasta.
Metsaseene kaste
Kuumuta poti põhjas sibulakuubikud ja küüslauk. Lisa punane vein ja keeda kokku. Kui veinist on alkohol välja keenud, lisa veisepuljong ning kuivatatud puravikud. Keeda kastmed kokku. Kui soovid, et kaste jääks tükkideta, siis kurna see.
Kukeseened
Puhasta seened ja prae pannil võiga.
Vokitud värsked sibulad
Prae korraks kuumal pannil võiga.
Mangokana
Lisandid: Porgandi-apelsinikreem / krõbe kale / paksoi / siirupis kääbusapelsin
Vaja läheb:
- Nõo Lihatööstuse mango-jalopeno kanarull* (Toimetuselt: võid asendada ka kanakintsulihaga)
- Lehtkapsas
- Sool
- Õli
- Porgandid
- Või
- Apelsin
- Paksoi ehk Hiina lehtnaeris
- Kääbusapelsin ehk kumkvaat
- Suhkrusiirup
- Sool ja pipar maitsestamiseks
Mango-jalopeno kanarull
Küpseta kanarulli 180 kraadi juures 45-50 minutit. Kanarullid tulevad mahlased, kui kanad saavad ahju koos marinaadiga.
Toimetuselt: Kui kanarulle ei ole, võid teha need kanakintsulihast, mida maitsesta kalakastme, tšillihelbete ja mangokastmega.
Krõbel ehtkapsas
Puhasta lehtkapsas ja rebi väiksemateks tükkideks. Sega soola ja õliga ning rösti ahjus 200 kraadi juures 2-3 minutit kuni näed, et kapsas on krõbe.
Porgandi apelsinikreem
Koori porgandid, hauta või ja vee sees pehmeks. Plenderda porgandid kreemiks ning sega sisse apelsini mahla. Maitsesta soola ja pipraga.
Aurututatud paksoi
Maitsesta paksoi soola ja pipraga ning küpseta ahjus aururežiimil 5 minutit.
Marineeritud kääbusapelsin
Lõika kääbusapelsin ehk kumkvaat viiludeks ning vala peale suhkrusiirup 1:1 vahekorras. Marinaad peab olema külm!
Kommentaarid (0)