Toiduvideod

Lugu ilmus esmakordselt 4. septembril

100 PÄEVA JÕULUDENI | Jõulusöögi võiks juba nüüd ära teha – vaata, mida Joel Ostrat selleks pakub! 

Manona Paris | Video: Tatjana Iljina, 17. september 2020, 12:47
Foto: Tatjana Iljina
Kas pole mitte imeliselt armas ja ettenägelik idee, sumisesid kõik vabariigi esitoidukriitikud, kui eelmisel nädalal üks lihatööstuseid otsustas oma tänavuse jõulutoodete esitluse teha mitte detsembris… vaid hoopis augustis!

Sest kas meil detsembris üldse on põhjust kokku saada pikkade laudade taga? Kas siis saab seltskonnas verivorsti manustada ilma maskita? Või kas üldse on erilist peotuju?

Samal teemal

Muidugi on kulinaaridel jõulud alati kuskil juulis-augustis, sest umbes nii palju tuleb toiduainetööstuses ette mõelda.

Uurisime tippkokk Joel Ostratilt, kuidas tema jõuludesse suhtub. Selgus mitte just kuigi üllatuslikult, et tema pere jaoks on tegu väga erilise ajaga, mil tahaks midagi väga head saada.

„Meil käibki see nii, et talvel mõtleme suvetooteid ja suvel valmistame ette talveseeriat. Selle aasta talveroad on meil juba purgis ning osa neist suvisel jõululõunal esitlesimegi. Sel aastal valisime sortimenti muuhulgas tükid, mis ei ole niivõrd traditsioonilised. Kõige ägedamad tooted on kindlasti sea- ja veisepõsk, mis madalal temperatuuril ja pikalt omas mahlas küpsenuna maitsevad fantastiliselt,“ rääkis Ostrat.

Mis on Joeli jõulude saladus, mida ta tavaliselt valmistab ja mida tänavu tuleks teha – seda aga vaata videost!

Joel Ostrati jõulumenüü augustis

Esimene käik

VerivorstivahtFoto: Manona Paris

Verivorsti püreesupp
Ahjus küpsetatud verivorst / punasesõstra vaht /
pohlad / peedivõrsed

Teine käik

Rebitud liha takoFoto: Tatjana Iljina


Rebitud liha tako
Veisepõsk / avokaadi-tomati salsa / koriander /
kuivatatud praesibul

Kolmas käik

Mango-jalopeno kanarullFoto: Tatjana Iljina


Mango-jalopeno kanarull
Porgandi-apelsinikreem / krõbe lehtkapsas/ paksoi /
siirupis kääbusapelsin

Neljas käik

SeapõskFoto: Tatjana Iljina


Seapõsk
Kartuli-trühvlikreem / veini-metsaseene kaste / praetud kukeseen /
wokitud roheline sibul

Dessert

Musta küüslaugu brüleekraam

Musta küüslaugu kreembrüleeFoto: Tatjana Iljina

/ tume šokotrühvel / flambeeritud tume
ploom /ahjušokolaad / šokolaadiküpsise puru / sõstraga Gin & Tonic /
peeditolm / Kreeka basiilik