Lugu ilmus esmakordselt 4. septembril
100 PÄEVA JÕULUDENI | Jõulusöögi võiks juba nüüd ära teha – vaata, mida Joel Ostrat selleks pakub!
Sest kas meil detsembris üldse on põhjust kokku saada pikkade laudade taga? Kas siis saab seltskonnas verivorsti manustada ilma maskita? Või kas üldse on erilist peotuju?
Muidugi on kulinaaridel jõulud alati kuskil juulis-augustis, sest umbes nii palju tuleb toiduainetööstuses ette mõelda.
Uurisime tippkokk Joel Ostratilt, kuidas tema jõuludesse suhtub. Selgus mitte just kuigi üllatuslikult, et tema pere jaoks on tegu väga erilise ajaga, mil tahaks midagi väga head saada.
„Meil käibki see nii, et talvel mõtleme suvetooteid ja suvel valmistame ette talveseeriat. Selle aasta talveroad on meil juba purgis ning osa neist suvisel jõululõunal esitlesimegi. Sel aastal valisime sortimenti muuhulgas tükid, mis ei ole niivõrd traditsioonilised. Kõige ägedamad tooted on kindlasti sea- ja veisepõsk, mis madalal temperatuuril ja pikalt omas mahlas küpsenuna maitsevad fantastiliselt,“ rääkis Ostrat.
Mis on Joeli jõulude saladus, mida ta tavaliselt valmistab ja mida tänavu tuleks teha – seda aga vaata videost!
Joel Ostrati jõulumenüü augustis
Esimene käik
Verivorsti püreesupp
Ahjus küpsetatud verivorst / punasesõstra vaht /
pohlad / peedivõrsed
Teine käik
Rebitud liha tako
Veisepõsk / avokaadi-tomati salsa / koriander /
kuivatatud praesibul
Kolmas käik
Mango-jalopeno kanarull
Porgandi-apelsinikreem / krõbe lehtkapsas/ paksoi /
siirupis kääbusapelsin
Neljas käik
Seapõsk
Kartuli-trühvlikreem / veini-metsaseene kaste / praetud kukeseen /
wokitud roheline sibul
Dessert
Musta küüslaugu brüleekraam
/ tume šokotrühvel / flambeeritud tume
ploom /ahjušokolaad / šokolaadiküpsise puru / sõstraga Gin & Tonic /
peeditolm / Kreeka basiilik
Kommentaarid (0)