Lihapallid on laste lemmikud ja sobivad nii kiireks vahepalaks kui ka koos lisandiga tõhusaks eineks.Foto: Kristi Rebane
Lihatoidu retseptid
20. september 2020, 14:33

LASTE LEMMIKUD | Tervislikud porgandi ja kliidega lihapallid

Lihapallid on laste lemmikud ja sobivad nii kiireks vahepalaks kui ka koos lisandiga tõhusaks eineks. Porgand annab pallikestele vitamiine ja mahlasust, kliid aga sisaldavad kasulikke kiudaineid. Eelmisel õhtul ema-isa poolt valmis tehtud lihapallid sobivad hästi pärast kooli nälga kustutama, kas mikrolaineahjus või pliidil soojendatuna, kõrval meelepärane lisand.

Vaja läheb (u 30 tk):

  • 500 g kodust hakkliha
  • 2 keskmist porgandit
  • 1 dl meelepäraseid kliisid või kiirpudruhelbeid
  • 1 suur muna
  • soola-pipart

Valmista lihapalle nii:

1. Koori ja riivi porgandid.

2. Sega kõik ained omavahel kokku, maitsesta soola-pipraga ja klopi hoogsalt läbi.

3. Vormi kotletitainast väikesed lihapallid, lao pallikesed küpsetuspaberile ja küpseta neid pöördõhurežiimil 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni pallikesed on pealt jumekad.

Pallid valmivad 30 minutiga!

Nippe praadimiseks:

  • Hästi kuju hoidvate lihapallide saladus peitub korralikult läbi klopitud tainas ja piisavalt kõrges küpsetustemperatuuris.
  • Pannil pallikesi valmistades pea meeles panni mitte üle koormata. Pigem prae lihapalle mitmes jaos kui korraga. Tihedalt tooreid lihapalle täis laotud panni temperatuur on madal ning liha hakkab küpsemise asemel hauduma.