Juustune hakkliha-baklažaanivorm.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
27. september 2020, 10:55

VAID VIIS KOOSTISOSA | Juustune hakkliha-baklažaanivorm

Kodumaised magusad tomatid on lausa hullutavalt head! Happeline tomat sobib imehästi mahendama hakkliha rammusust ja juust sulatab koos hooajalise baklažaaniga kõik kokku tõhusaks, kuid kergeks vormiroaks. Proovi sama retsepti ka lambahakklihaga!

Vaja läheb (neljale):

  • 1 suurem baklažaan
  • 500 g tomateid
  • 500 g veisehakkliha
  • 125 g ehk 1 pall mozzarella’t
  • 50 g parmesani või muud tugevamaitselist juustu
  • soola-pipart
  • oliiviõli

Valmista vormirooga nii:

1. Viiluta baklažaan ja laota lõiked taldrikule üksteise kõrvale. Puista need üle soolaga ja jäta ootele.

2. Haki tomatid, maitsesta soola-pipraga ja vala ahjuvormi. Nirista tomatitele oliiviõli ja rösti neid pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus, kuni valmistad ette ülejäänud koostisosad, ehk umbes 10 minutit.

3. Pruunista hakkliha kuumal pannil kiirelt jumekaks, ilma liha täielikult läbi küpsetamata. Maitsesta soola-pipraga.

4. Tupsuta baklažaanile tekkinud veepiisad ära köögipaberiga. Viiluta mozzarella ja riivi parmesan.

5. Võta tomatid ahjust ja lao neile baklažaaniviilud vaheldumisi hakkliha ja mozzarella’ga. Nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta vormi ahjus 25 minutit, kuni baklažaan on jumekas. 

6. Viis minutit enne küpsetusaja lõppu puista vorm üle parmesaniga ja küpseta edasi, kuni juust on sulanud.

Toit valmib 40 minutiga!