VAID VIIS KOOSTISOSA: isetehtud virsikukompott Kreeka jogurtiga
Vaja läheb (neljale):
- 4 virsikut
- 2 sl sidrunimahla
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillikaunapastat
- 400 g maitsestamata Kreeka jogurtit
- vett
Valmista virsikukompotti nii:
1. Koori virsikutelt nahk. Selleks lõika viljade tipus läbi koore rist, aseta viljad 30 sekundiks keevasse vette ja siis kohe jääkülma veega kaussi. Nii saad naha lihtsalt maha tõmmata.
2. Lõika virsikud sektoriteks ja eemalda kivi.
3. Et virsikud ei kaotaks siirupis keedes oma värvi, leota neid mõni minut külmas sidrunivees. Parajalt happelise vee saad, kui segad sidrunimahla umbes poole liitri külma veega.
4. Siirupi tegemiseks mõõda suhkur koos vanilli ja 2 dl veega potti ning kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Lisa virsikusektorid siirupisse ja keeda 3 minutit, vahepeal segades, et kõik virsikud oleksid siirupiga kaetud.
5. Lase virsikutel siirupis jahtuda. Serveeri vilju kausikestes ja paku kõrvale jogurtit.
Hõrgutis valmib 20 minutiga + jahtumise aeg!
Nippe kompoti tegemiseks
- Virsikud sobivad hästi kokku paljude ürtidega. Soovi korral lisa magustoidule serveerimisel näiteks piparmünti. Põneva maitseelamuse saad värske tüümiani või rosmariiniga.
- Võid kompotivirsikuid serveerida ka kuumalt.
- Ülejäänud siirupist valmista näiteks morssi.
Virsikukompott talveks
Kui soovid mõne purgi virsikuid ka talveks hoidistada, valmista kompotti samamoodi. Steriliseeri purgid ja kaaned, lao purgid siirupiga keenud virsikuid tihedalt täis, vala peale kuum siirup ja kaaneta purgid.
Kommentaarid (0)