SEE VANA HEA MAITSE: 7 retsepti kuulsast Toome salatist, traditsioonilisest särtsakamani
Klikka retseptil: Toome salat
Ööpäeva maitsestunud salat on kuumutamata heaks grillikõrvaseks, kuumutatult purki panduna aga mõnus talvine praelisand.
Klikka retseptil: Peaaegu Toome salat
Sibulad ja kurk lõika viiludeks, porgand väikesteks kuubikuteks, sega läbi ja lisa suhkrust, äädikast, soolast ja õlist segatud marinaad. Jäta 24 tunniks seisma. Kuumuta nüüd kuni keemiseni köögiviljad läbi ja pane kuumalt pastöriseeritud purkidesse.
Klikka retseptil: Ämbrisalat
Maitsev kurgisalat, mis sobib pikemaajaliseks säilitamiseks. Sageli kutsutakse ämbrisalateid ka Toome salatiteks.
Klikka retseptil: Hapu-magus köögiviljasalat
Mõnus krehvtisem salat, mis sobib pea iga prae kõrvale.
Klikka retseptil: Hapu-magus köögiviljasalat
Natuke eksootilisema maitsega varitasioon salatist, kus särtsu andmas ingver ja küpsed tomatid.
Klikka retseptil: Maitsev sügissalat ehk kapsa-kabatšoki-poragndihoidis
Maitsev sügissalat sobib ideaalselt vorsti-, liha- ja linnuliharoogade lisandiks. Serveeri seda ka eelroana täisteraleiva, näkileiva või kuivikute juurde.
Klikka retseptil: Aedviljasalat õlis
Maitsesta salat soola ja vähese suhkruga; äädika asemel on soovitatav kasutada hapusid õunu või sidrunhapet, mõne salati koostisesse sobib hästi ka ingver (pulbrina) ja paprika.
Kommentaarid (0)