Täna õhtuks … ürtidega kaetud lõhetükkFoto: Kai Kodasma
Toiduuudised
30. september 2020, 15:36

Täna õhtuks ja homme lõunaks ehk Lõhe kahel moel

Lõhe on ideaalne roog pidulikuks puhuks, kuid miks mitte teha eriliseks ka mõni tavaõhtu! Maitsekalt ürtidega kaetud lõhet on nii ilus vaadata kui ka maitsev süüa. Oluline on aga meeles pidada, et lõhetüki küpsetamiseks ei lähe palju aega ja ideaalsel juhul pole see lõpuni läbi küpsenud.

4 portsjonit

  • peotäis värsket peterselli
  • peotäis murulauku
  • 0,5 klaasi riivsaia
  • 1 tl soola
  • 4 nahaga lõhetükki
  • oliiviõli
  • Salat:
  • 1 fenkol
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl hakitud peterselli
  • peotäis rukolat

Serveerimiseks:

sidruniviile

Soojendage ahi 200 kraadini. Hakkige petersell ja murulauk, segage riivsaia ja soolaga. Võite kasutada ka kannmikserit. Kuivatage lõhetükid köögipaberiga ja asetage ahjupannile, nahk allpool. Katke õhukese oliiviõlikihiga, seejärel ürdiseguga. Küpsetage ahjus 15 minutit. Salati jaoks hakkige fenkol õhukesteks viiludeks, lisage sidrunimahl ja oliiviõli. Lisage petersell ja rukola, segage läbi ja serveerige lõhe kõrvale.

Homme lõunaks… kreemine lõhepasta

2 portsjonit

Homme lõunaks… kreemine lõhepasta Foto: Kai Kodasma

Pasta on alati hea variant, kui aega napib, aga tahaks midagi eriti head. Lõhepasta valmib kiiresti ja on kahtlemata kõigi lemmik. Boonusena saab ära kasutada eelmisest päevast alles jäänud hõrgu lõhetüki.

  • pastat
  • 1 väike sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 sl oliiviõli
  • 6 sl küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 1 eelmise päeva lõhetükk
  • 3 sl riivitud Parmesani juustu
  • 0,5 sidruni koor
  • soola
  • pipart
  • Serveerimiseks:
  • 2 sl riivitud Parmesani juustu
  • värsket tilli

Keetke pastat rohke soolaga vees pakendil oleva aja järgi. Hakkige sibul ja küüslauk ning kuumutage oliiviõli keskmise kuumusega pannil. Lisage toorjuust ning kolmveerand klaasi tärkliserikast pastakeeduvett. Segage ja keetke kõrgel kuumusel, kuni kaste on muutunud paksemaks. Lisage pasta. Tükeldage lõhe väiksemateks tükkideks ja lisage pannile. Lisage parmesan, riivige juurde sidrunikoor, maitsestage soola ja pipraga. Segage ja kuumutage mõni minut. Serveerige kohe.