Täna õhtuks ja homme lõunaks ehk Lõhe kahel moel
4 portsjonit
- peotäis värsket peterselli
- peotäis murulauku
- 0,5 klaasi riivsaia
- 1 tl soola
- 4 nahaga lõhetükki
- oliiviõli
- Salat:
- 1 fenkol
- 1 sl sidrunimahla
- 2 sl oliiviõli
- 1 sl hakitud peterselli
- peotäis rukolat
Serveerimiseks:
sidruniviile
Soojendage ahi 200 kraadini. Hakkige petersell ja murulauk, segage riivsaia ja soolaga. Võite kasutada ka kannmikserit. Kuivatage lõhetükid köögipaberiga ja asetage ahjupannile, nahk allpool. Katke õhukese oliiviõlikihiga, seejärel ürdiseguga. Küpsetage ahjus 15 minutit. Salati jaoks hakkige fenkol õhukesteks viiludeks, lisage sidrunimahl ja oliiviõli. Lisage petersell ja rukola, segage läbi ja serveerige lõhe kõrvale.
Homme lõunaks… kreemine lõhepasta
2 portsjonit
Pasta on alati hea variant, kui aega napib, aga tahaks midagi eriti head. Lõhepasta valmib kiiresti ja on kahtlemata kõigi lemmik. Boonusena saab ära kasutada eelmisest päevast alles jäänud hõrgu lõhetüki.
- pastat
- 1 väike sibul
- 3 küüslauguküünt
- 2 sl oliiviõli
- 6 sl küüslaugumaitselist toorjuustu
- 1 eelmise päeva lõhetükk
- 3 sl riivitud Parmesani juustu
- 0,5 sidruni koor
- soola
- pipart
- Serveerimiseks:
- 2 sl riivitud Parmesani juustu
- värsket tilli
Keetke pastat rohke soolaga vees pakendil oleva aja järgi. Hakkige sibul ja küüslauk ning kuumutage oliiviõli keskmise kuumusega pannil. Lisage toorjuust ning kolmveerand klaasi tärkliserikast pastakeeduvett. Segage ja keetke kõrgel kuumusel, kuni kaste on muutunud paksemaks. Lisage pasta. Tükeldage lõhe väiksemateks tükkideks ja lisage pannile. Lisage parmesan, riivige juurde sidrunikoor, maitsestage soola ja pipraga. Segage ja kuumutage mõni minut. Serveerige kohe.
Kommentaarid (0)