Mustika-halvaa minimuffinid.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Küpsetised
3. september 2020, 09:15

Kui tahaks midagi lihtsat ja head: mustika-halvaa minimuffinid

Teate ju küll seda tunnet, kui tahaks mingit väikest magusat head ampsu, aga plaadikoogi jaoks ei ole sööjaid, kohupiim või jogurt tundub lahja, šokolaad ei isuta ning juustu- või kohupiimakoogi parimasse vormi jõudmise ehk üleöö seismise ootamiseks ei ole kannatust? Elupäästjaks saavad siis muffinid!

Muffinitaina kokkusegamine võtab aega maksimaalselt kaks minutit, retsept on lihtne ning ahjus tahavad keeksikesed istuda vaid 15-18 minutit. Mustikad võid asendada ka mõne muu marjaga ning halvaa sobib erinevate hapukate marjadega imeliselt.

Mustika-halvaa minimuffinid. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Sellest kogusest saad 12 minimuffinit. Kui sa aga soovid tervet pannitäit küpsetada, tee tainast topeltkogus. Kui kasutad suuri mune, piisab topeltkogusele ka kolmest munast. Muffinid on gluteenivabad ning sobivad kõigile, kes nisuvalku oma toidulaual väldivad.

Mustika-halvaa minimuffinid (12 tk)

  • 85 g mandlijahu
  • 85 g halvaad
  • 1 kuhjaga sl riisi- või nisujahu
  • 2 muna
  • 50 ml keefirit
  • 1/3 tl küpsetuspulbrit
  • väike peotäis mustikaid
  • võid vormi määrimiseks

Valmista muffineid nii:

Pudista või haki halvaa peeneks puruks. Sega jahud, küpsetuspulber ja halvaa ühtlaseks. Lisa lahtiklopitud munad ning keefir. Määri vormid võiga ning jaga tainas vormidesse. Suru iga muffini peale mõned mustikad ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 15-18 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt helekuldsed. Naudi soojalt!

Loe blogipostitust siit!