Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maroko porgandi-kikerhernesalat 

Taimne Teisipäev, 1. september 2020 06:04
Maroko porgandi-kikerherne salatFoto: Taimne Teisipäev
See on sügiskuudesse maitsekas sissejuhatus, milles leidub napilt kaloreid. Head nautimist!

Vaja läheb:

  • 120 g kinoad
  • 320 g vett
  • 70 g mandleid
  • 1 punane sibul
  • 150 g riivitud porgandit
  • 1 purk kikerherneid 
  • 70 g rukolat
  • 6 g münti
  • 35 g kuivatatud datleid

Kastme jaoks

  • 90 ml oliiviõli
  • 2 spl  sidrunimahla
  • 2 spl  apelsinimahla
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl ingverit
  • 0,5 tl köömneid
  • 0,5 tl koriandrit
  • 0,25 tl meresoola
  • 0,25 tl jahvatatud paprikat

Valmistamine:

1. Keeda kinoa vees 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil  keskmisel kuumusel kuni kuldpruunid ja lase jahtuda.

2. Väikses kausis sega kokku kastme koostisosad kokku. 

3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks.