Maroko porgandi-kikerherne salatFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
1. september 2020, 06:04

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maroko porgandi-kikerhernesalat

See on sügiskuudesse maitsekas sissejuhatus, milles leidub napilt kaloreid. Head nautimist!

Vaja läheb:

  • 120 g kinoad
  • 320 g vett
  • 70 g mandleid
  • 1 punane sibul
  • 150 g riivitud porgandit
  • 1 purk kikerherneid 
  • 70 g rukolat
  • 6 g münti
  • 35 g kuivatatud datleid

Kastme jaoks

  • 90 ml oliiviõli
  • 2 spl  sidrunimahla
  • 2 spl  apelsinimahla
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl ingverit
  • 0,5 tl köömneid
  • 0,5 tl koriandrit
  • 0,25 tl meresoola
  • 0,25 tl jahvatatud paprikat

Valmistamine:

1. Keeda kinoa vees 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil  keskmisel kuumusel kuni kuldpruunid ja lase jahtuda.

2. Väikses kausis sega kokku kastme koostisosad kokku. 

3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks. 

4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Kalla kaste peale ja sega kõik ilusti läbi ning serveeri.