Maroko porgandi-kikerherne salatFoto: Taimne Teisipäev
1. september 2020, 06:04
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maroko porgandi-kikerhernesalat
See on sügiskuudesse maitsekas sissejuhatus, milles leidub napilt kaloreid. Head nautimist!
Vaja läheb:
- 120 g kinoad
- 320 g vett
- 70 g mandleid
- 1 punane sibul
- 150 g riivitud porgandit
- 1 purk kikerherneid
- 70 g rukolat
- 6 g münti
- 35 g kuivatatud datleid
Kastme jaoks
- 90 ml oliiviõli
- 2 spl sidrunimahla
- 2 spl apelsinimahla
- 1 spl vahtrasiirupit
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl ingverit
- 0,5 tl köömneid
- 0,5 tl koriandrit
- 0,25 tl meresoola
- 0,25 tl jahvatatud paprikat
Valmistamine:
1. Keeda kinoa vees 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel kuni kuldpruunid ja lase jahtuda.
2. Väikses kausis sega kokku kastme koostisosad kokku.
3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks.
4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Kalla kaste peale ja sega kõik ilusti läbi ning serveeri.
Kommentaarid (0)