Krõbedik saab tänu täisterakaerahelvestele ja kliidele ka kiudainerikas. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
13. september 2020, 15:37

KASULIK MAGUSROOG | Iirise ja pähklitega külluslik õunakrõbedik

Sellele kodusele krõbedikule annavad vunki juurde mahe iiris, kardemon ja krõmpsud metspähklid. Krõbedik saab tänu täisterakaerahelvestele ja kliidele ka kiudainerikas. Kindlaks ajaks magustoitu valmistades võid ahjuvalmis vormi ka külmkappi jätta ning õigel ajal ahju pista, et hõrk maius täpselt magustoidu söömise ajaks valmis saaks. 

Vaja läheb (neljale):

  • 500 g õunu
  • ½ tl kaneeli
  • 15 iiriseid (u 60 g)
  • 50 g metspähkleid
  • 4-5 kardemonikupart või ⅔ tl purustatud kardemoni
  • 1 dl täisterakaerahelbeid
  • 1 dl kaerakliisid
  • 1 sl rafineerimata suhkrut
  • 70 g võid

Valmista krõbedikku nii:

1. Puhasta õunad ja haki kuubikuteks.

2. Sega õunad kaneeliga ja vala 20 cm läbimõõduga küpsetusvormi.

3. Haki iirised kolmeks, purusta jämedalt pähklid ja uhmerda kardemoniseemned peeneks.

4. Sega kommid, pähklid ja kardemon kaerahelveste, kaerakliide ja suhkruga. Näpi juurde toasoe või, kuni saad tükilise puru. Puista see õuntele ahjuvormis.

5. Küpseta krõbedikku pöördõhurežiimil 180kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni õunad on pehmed ja kate jumekas.

6. Serveeri ahjusooja krõbedikku piima või vanillijäätisega.

Magustoit valmib 40 minutiga!