Päevaretsept

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kodujuustukaste mistahes grillroa kõrvale 

Evelin Ilves, 30. august 2020 06:35
KodujuustukasteFoto: PantherMedia/Scanpix
Kuna kastmed on need, mis toidule viimase ja kõige meeldejäävama nüansi lisavad, jagan siinkohal teiega oma suvise kodujuustukastme retsepti, mida olen sadu kordi igal suvel meisterdanud ja mis lihtsalt meeldib kõigile, nii pisikestele kui suurtele, koertest kõnelemata:

4 inimese jaoks läheb vaja:

  • 400–500 g kodujuustu
  • 2 spl head majoneesi (nt Hellmansi vabakanade munaga)
  • 2 spl Extra Virgin külmpress oliiviõli
  • 1 tl riivitud mädarõigast (saab ka ilma)
  • sidrunisoola või lihtsalt meresoola ja mõni tilk sidrunimahla või -õli
  • 1 keskmine punane sibul, peeneks hakitud
  • 1 küüslauguküüs, läbi pressi pressitud

Kui soovid rohkem salati moodi rooga, haki sisse ka värskeid tomateid ja kurke, rohelisi lehtköögivilju ja ürte.

Sega kõik kokku ja ongi võrratu lisand valmis.

Head algavat vananaiste suve ja

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

Samal teemal

20.09.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Hõrgutis lihtsast marineeritud puravikust
06.09.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Tomatine seenesoust hoidisena, kastmena või supipõhjana
27.08.2020
EVELIN ILVES | Pean küll praegu kohvri pakkima – aga ma tulen tagasi!
23.08.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Suvine armuroog ehk jäine arbuus koos juustu-mündikreemiga