Šokolaadiglasuuriga kõrvitsaruudud.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
27. august 2020, 09:18

SÜGIS JUBA PAISTAB: šokolaadised kõrvitsaruudud

Igal aastal suudavad esimesed sügisesed noodid mind ootamatult tabada. Kui külla minnes on keegi juba kaasa haaranud koduaia õunu, sekundeerimas mõnele kodusele õunakoogile, mis juba laual ootamas, ei tundugi liigselt suvelõpu varvastele astumine, kui ka kõrvits juba kooki jõuab.

Tema saledad rohelised-valged vennad on juba kuid kodusid hullutamas, jõudes taldrikusse igal võimalikul kujul, suvikõrvitsanuudlitest ehk popi nimega zoodles'itest panniroogade, kotlettide, ahjuvormide ja magusa rindelt keekside-muffiniteni välja. Nii et kuigi tervet aastaringi vaadates veel ehk nõks liiga vara on, siis las ka kuldkollane kõrvits juba saab veidi särada. Näiteks neis mahedates šokolaaditükkide ja -glasuuriga kõrvitsaruudukestes – head ampsukad, kui külalised on tulemas. Saab näpu vahelt süüa, jätkub väikeste ruutudena paljudele, samas mängivad nad esinduslikult ka magustoidu punktid välja.

Šokolaadised kõrvitsaruudud

  • 2 muna
  • 2 dl kõrvitsapüreed
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl nisujahu
  • 100 g tumedat šokolaadi

Valmista küpsetist nii:

Kõrvitsapüree jaoks lõika kõrvits sektoriteks ja puhasta seemnetest, küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta u 25-35 minutit, olenevalt tükkide suurusest. Eemalda tükkidelt koor ning blenderda pehme viljaliha püreeks.

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Klopi lahti munad ning sega kõrvitsapüree suhkru, vanilje ja sulavõiga. Sega kaneel, sool ja küpsetuspulber jahuga ühtlaseks ning lisa munasegule. Haki 80 g tumedat šokolaadi ning lisa kaussi. Sega tainas ühtlaseks ja vala 20 x 20 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35 minutit, kuni küpsetis on helekuldne ning keskelt tikuga katsudes kuiv. Sulata ülejäänud 20 g šokolaadi ja triibuta kas lusikaotsa või pritskotiga koogile. Lõika ruutudeks ja lase glasuuril taheneda.

Loe blogipostitust siit!