Tomatimoos keeb lõkkelFoto: Manona Paris
Toiduuudised
17. august 2022, 16:45

Lugu ilmus 2020 augustis, oluliselt täiendatud

ELEKTRIHIND EI LUBA MOOSI KEETA? Keeda hoidis lõkketulel, saad võrratult kodusema ja lahedama maitse

Kui ma eelmiste aastate hoidistekonkursside žüriides istudes midagigi õppisin, siis oli selleks üks väga lihtne nõks: parimad moosid keedetakse lahtisel tulel. Eriti kasulik nõks ajal, mil moosikeetmine ja elektrihind ahastusse ajavad.

Ja mitte niisama lahtisel, vaid täiesti rustikaalsetes oludes. Lõkkel suvekodu hoovis või kus iganes on sul võimalus turvaliselt lõke üles teha ja kastrul selle kohale riputada. 

Pea vaid meeles, et lõke peab olema elumajadest vähemalt viie meetri kaugusel, kindlustatud (et leek roomama ei pääseks) ja tuld tuleb valvata!

Kuidas hoidise säilivus (loe: puhtus) tagada?

Edasi lugemiseks: