Toiduuudised

PIRN SOOLASTES TOITUDES | Üllatavad ja lihtsad retseptid, millega end ja sõpru kostida 

Toidutare, 9. september 2021 07:09
Kuumad pirnid kitsejuustuga Foto: Artur Sadovski
Pirnidest ei pea vaid kooke tegema, nad passivad ka soolastesse toidudesse imhästi. Julget katsetamist!

Klikka retseptil: Kuumad pirnid kitsejuustuga 

Kuumad pirnid kitsejuustuga Foto: Artur Sadovski

Ühed minu lemmikud, mida võib serveerida piduliku eelroana või koos värvika salati ja krõbeda saiaga kergeks eineks. 

Klikka retseptil: Pirni ja sinihallitusjuustuga pirukas 

Pirni ja sinihallitusjuustuga pirukas Foto: Jaan Heinmaa

Soolane kohtab magusat.

Klikka retseptil: Ahjukala koore ja pirniga 

Ahjukala koore ja pirniga Foto: Jaan Heinmaa

Sinihallitusjuustu ja pirni kooslus annab punasele kalale huvitava, pisut pikantse meki. Sinihallitusjuust sulab koore sisse ja koos moodustub neist mõnus kaste. Paku riisi juurde ning maitsev kõhutäide ongi olemas!

Klikka retseptil: Rohelise oa, pirni ja peekoni salat 

Rohelise oa, pirni ja peekoni salat Foto: Lauri Laan

Kasuta salatiks värskeid ja hästi noori oakaunu.

Klikka retseptil: Klassikaline ahjukana pirni-avokaado salatitaskutega 

Klassikaline ahjukana pirni-avokaado salatitaskutega Foto: Signe ja Jaanika Anton

Samal ajal kui kana ahjus pruuni jumet võtab, valmistame mõnusaid köögiviljataskuid.

Klikka retseptil: Pirni-sinihallitusjuustu-peekoni pirukas 

Pirni-sinihallitusjuustu-peekoni pirukas Foto: Jaan Heinmaa

Mahedas pehmes pirukas ei domineeri ükski maitse. Peekoni võid asendada ka suitsusingiga. Viimane eelnevat küpsetamist ei vaja.

Klikka retseptil: Koorene kanamaks šampinjonide ja Amarula-pirnidega 

Koorene kanamaks šampinjonide ja Amarula-pirnidega Foto: Ardo Kaljuvee

Linnumaks on õrn ja hõrk ja ei vaja pikalt kuumutamist.

Klikka retseptil: Pardi rinnafilee roheliste köögiviljade ja punaveinis pošeeritud pirniga 

Pardifilee Foto: Seljamaa Fotostuudio

Pardifilee võlu peitub minu jaoks aeglaselt krõbedaks praetud nahas, millel on vaiguselt magusmõrkjas kadakamaitse ning sellega haakuv tüümianiaktsent. Filee peaks jääma mahlane ja pehme ning värvus kaunilt roosa. Värvidemängu kirgastavad rohelised köögiviljad.