HOIDISTA, TALI TULEB | Krehvtised tšatnid ja vürtsmoosid aitavad tervist kurjade viiruste eest kaitsta (4)
Klikka retseptil: Ploomitšatni
Kui ploome rikkalikult, tasub neist vürtsmoosi teha, siis on maitsev vürtsine lisand talvel liharoogade juurde olemas. Sobib hästi ka jõuluprae kõrvale. Kogus 1,2 liitrit.
Klikka retseptil: Jõhvikatšatni
Lusikatäis tšatnit on hea võtta ka lihakastme või marinaadide maitsestamiseks.
Klikka retseptil: Tomati-suvikõrvitsatšatni
Lihtsaimast lihtsam: Tükelda tomatid kuubikuteks, lõika suvikõrvitsad ribadeks.Haki sibul ja küüslauk, pane kõik ained koos kastrulisse. Kuumuta keemiseni suurel kuumusel, vähenda kuumust ja lase tunnike kaane all podiseda.
Klikka retseptil: Ploomitšatni Kreeka pähklitega
Mõnus lisand liha-kala kõrvale. Eriti hea grillitud liha juurde. Kogus 1 liiter.
Klikka retseptil: Tikritšatni
Oma aia tikritest saab väga maitsva lisandi grillitud liha kõrvale. Kogus 0,5 liitrit.
Klikka retseptil: Peekoni-grill ploomitšatniga
Peekoni-grillile annab mõnusat hõrku maitset hapukas tummine tšatni.
Klikka retseptil: Viigimarja-pohlatšatni palsamiäädikaga
10 minutiga keedad kokku imehea purgitäie maitsvat juustukõrvast. Saad seda valmistada aasta ringi, sest sobivad nii värsked kui ka külmutatud pohlad.
Klikka retseptil: Apelsinimekiga peeditšatni
Vürtsikas ja magusapoolne lisand sobib juustu ja lihalõikude juurde. Paki tšatnipurgi kõrvale veel näiteks kreekerid ja sinihallitusjuust.
Klikka retseptil: Urve õunatšatni paprika ja aprikoosidega
Maitserikas lisand on eriti hinnas kevadel, mil isu puuviljade järele on eriti suur.
Klikka retseptil: Hispaania sibulatšatni
Valmis tšatni peab olema paks, tumepruun ja läikiv. Serveeri liha- ja vorstiroogade lisandiks.
Kommentaarid