EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Suvine armuroog ehk jäine arbuus koos juustu-mündikreemiga
Vananaiste suvi on algamas ja kõik lavkad ja toidupoed maailma eri nurgist toodud „vesimeloneid” täis. Kui me paar aastat tagasi koos sommeljee ja champagne maaletooja Kristel Voltenbergiga mõned champagne õhtusöögid tegime, panin tarkade raamatute abiga kokku spetsiaalse menüü, mis just maailma kõige väärikamate mullijookidega ideaalselt sobib. Muidugi oli seal erinevaid üllatavaid nipikesi. Üks neist puudutas just arbuusi serveerimist. Siin ta on:
Jäine arbuus värske juustu ja mündi kreemiga
Vaja läheb:
- 1/2 arbuusi
- 500g värsket kreemjat toorjuustu või pehmet fetat
- 1 küüslaugu küüs (kuldseks pehmeks röstitud)
- 1 väike tšillikaun, peeneks hakitud (seemned välja!)
- 1 spl värsket sidrunimahla
- 2 spl esimese külmpressiga oliiviõli
- 6 spl värskeid mündi lehti, peeneks hakitud
Lõika arbuusist u 10 cm pikkused ja 1-2 cm läbimõõduga kangid. Aja nad puust grilltikkude otsa, lao taldrikule ja pane sügavkülma. Kui arbuus on üle öö külmikus olnud, võid ka niisama otse serveerida. Aga jäine arbuus on kuuma ilmaga parem kui mistahes jäätis!
Mündi-juustukreemi või dipikastme valmistamiseks võid kõik komponendid (jäta natuke hakitud münti kaunistamiseks) blenderisse panna ja mõnusaks õhuliseks pehmeks kreemiks suristada.
Serveeri otse kuuma päikese alla jäised arbuusikangid ja mündi-juustukreem koos roosa mulliga. Ideaalne alkoholivaba valik oleks maasika-kombucha. Mõnulege – tunnustatud Tšiili sommeljee David Stevens-Castro nimetab oma raamatus: „Paired: Champagne & Sparkling Wines“ – seda maitsetekombinatsiooni sensatsiooniliseks!
Tasub proovida!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)