TOIT’S – Beyond Meat burgerFoto: Taimsed Valikud
Toiduuudised
21. august 2020, 15:17

ISEGI LIHALEMB SÖÖKS! 8 veganiburgerit Tallinnas, mida võiksid kindlasti proovida

Programmi Taimsed valikud tiim külastas Tallinna söögikohti ja maitses nende veganiburgereid. Loe, kust saab kõige erilisemat burgerit ning milline burger viib isegi lihaarmastajal keele alla.


1. TOIT’S – Beyond Meat burger. 

Hind: 11 eurot.

TOIT’S – Beyond Meat burger


Toit’si veganisõbralikud restoranid leiab Tallinnas kahes kohas – Ülemiste keskuses ja Balti jaama turu teisel korrusel. Kui sa pole varem Beyond Meati kotletti proovinud, siis Toit’s on kindlasti see koht, kuhu minna, sest nad tõesti oskavad seda hästi teha.

Toit’si burgeri teevad eriliseks veel lisaks mahedamaitseline mõnus kaste ja soolakurk burgeri vahel, mis lisab natukene ka särtsu. Lisaks olid kõrval olevad friikartulid imemaitsvad. Toit’si burgerit julgeme soovitada ka lastega peredele, sest burgeri ja friikartulite kombo oli tõesti väga lihtne, kuid väga hea.


2.–3. VEGAN INSPIRATSIOON – vürts-mürtsburger ja “olen üsna eriline” burger.

Hind mõlemil 8.90 eurot.

Vegan Inspiratsioon


Vegan Inspiratsioon on omapärane ja inspireeriv veganikohvik maalilises Tallinna vanalinnas. Nende toidud on väga värvikirevad ning sooivad pakkuda tervisest pakatavaid maitseelamusi. Isegi burgerid on ilmselt selle nimekirja ühed tervislikumad.

Inspiratsiooni vürts-mürtsburger on väga omapärane. Nagu ka nimi ütleb on burger nimega “olen üsna eriline” igati oma nimele vääriliselt mõnus, mahe ja vürstikas. Mõlema burgeri vahel on tofu “muna”, mis meenutab väga päris munaputru, mõnusad kastmed ning burgeripihv, mis on kohapeal ise köögiviljadest valmistatud. Inspiratsiooni burgerite söömise järel kindlasti ei tunne, et oleks söönud kiirtoitu.


4. ROHE KOHVIK – Rohe burger seitani-sojavalgu pihviga

Hind 7 eurot, hernevalgupihviga 9 eurot.

Rohe burger seitani-sojavalgu pihviga


Rohe kohvik oma minimalistlik ja hubane veganikohvik Balti jaama trammipeatuse vastas. Isegi taimetoidukauged inimesed on öelnud, et just sellest kohast on nad saanud suurimad taimsed maitseelamused. Rohe pakub peamiselt kausitoite, ent menüüst leiab üllatavalt ka ühe väga hea burgeri. Burgeri tegid eriliseks cheddari ja chipotle kastmed, laimimarinaadis valminud seitani-sojavalgupihv ja väga-väga pehme burgerisai.


5.–6. VEGAN PLUS – Miami burger ja Moving Mountaini burger

Hinnad vastavalt 6.50 ja 8 eurot.

Vegan Plus

Vegan Plus tegutseb peamiselt "pilveköögina", ent suvehooajal leiame nad Balti jaama turu õhtuväljakult ja nende foodtruck’i on kõik tõenäoliselt kohanud ka laatadel ja messidel. Meie oleme toonud välja kõigest kaks burgerit, kuid Vegan Plusil on lisaks neile veel suur valik burgereid, mis kõik on veganlikud.

Kahjuks Vegan Plusi tublid tegijad on otsimas uusi väljakutseid, mistõttu saab parimat veganiburgerite valikut proovida veel ainult augusti lõpuni. Ent see annab omakorda motivatsiooni veel sel suvel Balti jaama turu õhtuväljakult läbi hüpata ja ära proovida vähemalt kaks järgnevat burgerit.

Miami burger on väga suvine burger, mille vahel on tõeliselt mõnus ja krõbe köögiviljapihv ning mahlakas ananass, mis isegi vihmasel päeval natuke päikesepaiste tunnet tekitab. Ent kui armastad lihtsust ja lihasarnaseid maitseid, siis kindlasti võiksid proovida Moving Mountain burgerit, mille vahel on uudne samanimeline soja- ja hernevalgust burgeripihv. Kellele maitseb Beyond Meat, sel tasub kindlasti ka see järele proovida.


7. COMMUNE CAFE – Beyond tasty burger

Hind: 9 eurot.

Commune Cafe


Commune Cafe on üsna uus tegija veganisöögikohtade maailmas. Nad asuvad Tallinna kesklinnas Vabaduse väljaku lähedal ning menüüs on kõik veganlik. Kohe kui Commune avati, räägiti palju, et just sealt saab väga head burgerit, ja me oleme väga päri!

Burger on väga hästi tehtud Beyond Meat pihviga ning erilisust lisab karamelliseeritud sibul, mis sobib sinna vahele suurepäraselt. Kõrvale saab lisatasu eest võtta ka grillitud kartuliviilud ja coleslaw salati, mida me kindlasti soovitame. Commune'i burger on kindlasti meeltmööda nii tõelisele lihafännile kui ka inimesele, kes lihaasendajaid väga ei naudi, sest see burger on tõesti väga hästi tehtud!


8. F-HOONE – Vegan Furger

Hind: 8.90.

F-Hoone Vegan furger Foto: Taimsed Valikud


Veganisõbralik F-hoone asub Telliskivi loomelinnakus ning on paljude südamesse pugenud. Furgeri näol on tegemist tõeliselt erilise ja teistest eristuva burgeriga, mida kindlasti tasub proovida. Erinevalt tavalisest burgerist on F-hoone burgeri ehk furgeri vahel pihvi asemel Vöner ning burgerisaia asemel must leib, mis omavahel kui valatult kokku sobivad.

Kiiduväärt on ka nende peedihummus, mis lisab burgerile ägedat särtsakat roosat värvi ja mahlasust. Lisaks on burgeri kõrval väga suur portsjon krõbedaid ja imehäid bataadifriikaid.

“Taimsed valikud” on MTÜ Loomuse programm, mille eesmärk on suurendada veganitoidu valikut ja nähtavust Eesti toidukohtades. 

Burgerite hinnad pärinevad söögikohtade veebiaadressidelt ja need võivad muutuda.