Kalatoitude retseptid

VASTUPANDAMATU KALAPÄEV | Õhulised kala-kukeseenekotletid kodujuustukastmega  

Pille Enden, 27. august 2020, 06:23
Valge kala ja kukeseened sobivad väga hästi kokku ja annavad kalakotletile hoopis uue meki. Värskete keedetud kartulite ja kodujuustukastmega serveerides on see roog lausa vastapandamatu. Kotlettide valmistamiseks sobib hästi haugi -või tursafilee, aga ka muu valge kala filee. Kotletitaina ained võib ajada läbi hakklihamasina, aga peenestamiseks sobib väga hästi ka sausegur.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 30 minutit leotamiseks

Koostisosad
3 tk Saiaviil
2 dl Piim
250 g Kukeseened
1 tk Keskmine sibul
600 g Valge kala filee
2 spl Kartulitärklis
Sool
Must pipar
Riivitud muskaatpähkel
2 tk Munavalge
Õli praadimiseks
KODUJUUSTUKASTE
200 g Kodujuust
1 dl Hapukoor
1 dl Majonees
2 spl Mädarõigas
1 dl Hakitud roheline sibul
0.5 dl Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane saiaviilud 30 minutiks piima sisse likku. Puhasta seened, kuumuta kuival pannil kuni vesi aurustub ja lase jahtuda. Koori sibul ja lõika neljaks.

2. Aja kalafileed, sibul, seened ja kuivaks pigistatud sai läbi hakklihamasina. Sega mass läbi, lisa tärklis ja maitseained, kui mass on liiga tihke, ka natuke piima.

3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega ülejäänud taigna sisse nii, et mass jääks ühtlane.

4. Kuumuta õli pannil ja keera kuumus mõõdukaks. Vormi tainast väikesed kotletid ja küpseta pannil aeg-ajalt keerates mõlemat poolt kuldpruuniks, u 8-10 minutit.

5. Sega kastmeks kodujuustu hulka hapukoor, majonees, mädarõigas, hakitud roheline sibul ja till ning maitsesta soola ja pipraga.