Taimetoidu retseptid

TÕHUS JA LIHTNE TOIT | Lillkapsa-kukeseenesupp  

Pille Enden, 29. august 2020 09:09
Lillkapsa-kukeseenesupp Foto: Jaan Heinmaa
Suvine supp, milles kõik hooajalised parimad värsked saadused nii aiast kui metsas, on võrratu. Koorene supp ohtra juustuga on küll parajalt rammus, aga suur köögiviljade sisaldus kompenseerib selle. Lahjema supi valmistamiseks võib köögikoore asendada piimaga.  Kui soovid gluteenivaba suppi, siis kasuta paksendamiseks nisujahu asemel maisitärklist. Lisa see koorele vähese külma veega segatuna, kalla supisse ja sega läbi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Kukeseened
1 tk Keskmine lillkapsas
1 tk Keskmine porgand
1 tk Sellerivars
6 dl Kana- või köögiviljapuljong
100 g Rohelised herned
3 spl Või
1 spl Nisujahu
4 dl Köögikoor
1 tl Tšillikaste
2 dl Riivitud cheddar
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud tilli ja peterselli

Valmistamine

1. Tükelda seened, prae kuival pannil, kuni vedelik aurustub. Tükelda lillkapsas õisikuteks, porgand ja seller viiludeks.

2. Pane potti lillkapsas, porgand, seller ja puljong. Kuumuta keemiseni, kata kaanega, alanda kuumust ja hauta 10-12 minutit kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned ja hauta veel u 5 minutit.

3. Sulata teise poti põhjas või, sega hulka jahu ja pipar ning sega ühtlaseks. Kalla potti koor ja kuumuta kuni pakseneb. Alanda kuumust, sega hulka tšillikaste ja juust, kuumuta segades kuni juust on sulanud. Sega hulka lillkapsasegu ja seened. Kuumuta läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri maitserohelisega.