Suviste köögiviljade karri Foto: Jaan Heinmaa
India köök
22. august 2020, 08:52

TAHAKS MIDAGI LIHTSAT JA SOOJA! Suviste köögiviljade karri

Mõõdukalt vürtsine köögiviljaroog sisaldab parimaid suviseid köögivilju, mida praegusel ajal peenralt võtta saab.  Vürtsilembesed sööjad võivad karripastat rohkemgi lisada, kui retseptis kirjas. Karri juurde passib serveerida naani, lavasi või muud lameleiba.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Lillkapsas
6 tk Varajane kartul
3 tk Porgand
2 tk Sibul
2 spl Või
1 dl Kaunadest puhastatud rohelised herned
2 tl Punane karripasta
3 dl Vesi
160 ml Kookospiim
1 dl Maitsestamata jogurt
1 spl Pruun suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Must pipar
Serveerimiseks väike punt koriandri lehti

Valmistamine

1. Eralda lillkapsas õisikuteks. Pese kartulid ja lõika kuubikuteks, pese ja tükelda porgandid ja viiluta sibulad.

2. Sulata või haudepotis või vokpannil, lisa karripasta ning kuumuta paar minutit segades. Lisa kõik köögiviljad, kuumuta võis läbi ja kalla peale vesi. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata kaanega ja hauta köögiviljad küpseks, u 10-12 minutit.

3. Vala potti kookospiim ja jogurt. Maitsesta soola, pruuni suhkru, laimimahla ja pipraga ning kuumuta läbi. Haki koriandrilehed ja puista roale.