MetsmustikaketšupFoto: Jaan Heinmaa
21. august 2020, 09:29
NII USKUMATULT HÕRK! Metsmustikaketšup
Suvise metsa maitsed on hõrgud! Mustikaketšup sobib suurepäraselt grillitud liha juurde, aga ka nt pardiliha juurde, burgerites või bataaditsipsidega serveerimiseks. Tavapärasest tomatiketšupist üsna erinev kaste on veidi magus ja moosine ning mõnusa naturaalse hapukusega, mida annavad just metsmustikad. Soovi korral võid ketšupi sauseguri abil püreerida, et koostis oleks ühtlasem.
Koostisosad
1 tk Šalottsibul
1 spl Oliiviõli
2 spl Riivitud ingver
1 tk Küüslauguküüs
5 dl Metsmustikad
2 dl Suhkur
0.5 dl Palsamiäädikas
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
0.25 tl Sool
0.25 tl Must pipar
1 tk Šalottsibul
1 spl Oliiviõli
2 spl Riivitud ingver
1 tk Küüslauguküüs
5 dl Metsmustikad
2 dl Suhkur
0.5 dl Palsamiäädikas
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
0.25 tl Sool
0.25 tl Must pipar
Valmistamine
4 dl
1. Koori ja haki sibul. Kuumuta õli kastruli põhjas ja hauta sibulat 3-4 minutit, kuni see pehmeneb. Lisa hakitud küüslauk ja ingver ning kuumuta läbi.
2. Mõõda potti mustikad, suhkur, äädikas, laimimahl, sool ja pipar. Kui segu tundub paks, lisa 0,5-1 dl vett. Kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud, u 5 minutit.
3. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 35-40 minutit või kuni mustikad on katki keenud ja kaste paksenenud. Sega aeg-ajalt. Kui ketšup on liiga paks, lisa veel veidi vett ja kuumuta läbi.
4. Timmi maitse sobivaks. Tõsta purkidesse, jahuta ja pane siis vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Kommentaarid (0)