Läätsesalat üleküpsetatud feta juustuga Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
30. august 2020, 09:04

TEE TÖÖNÄDALAKS ETTE | Läätsesalat üleküpsetatud feta juustuga

Kergele suvisele salatile annab põneva maitse mangotsatniga üleküpsetatud juust. Mangotšatni asemel võib juustule panna ka muud vürtsikas- magusat-hapukat tšatnit või ka näiteks astelpajuhoidist.  Aga ka ilma küpsetamata feta juust maitseb roas hästi. Salatit on hea ka tööle kaasa võtta. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 12-15 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Läätsed
200 g Feta juust
1 spl Mangotšatni
1 tk Pikk kurk
120 g Kirsstomatid
1 tk Väike punane sibul
JOGURTI-ÜRDIKASTE
1.5 dl Maitsestamata jogurt
Väike punt münti
Väike punt tilli
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda läätsed pehmeks vastavalt pakendil olevale õpetusele ja kalla keeduvesi ära. Loputa külma veega ja kurna.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane feta tükkidena ahjuvormi ja määri peale mangotšatnit. Küpseta 12- 15 minutit või kuni on juust saab õrna kuldpruuni jume.

3. Sega kastmeks jogurt, pool peeneks hakitud mündist ja tillist, oliiviõli ja 1 sl vett. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Poolita ja viiluta kurk, poolita tomatid ja haki sibul. Sega kurk, tomatid, sibul ja läätsed. Jaga taldrikutele ja tõsta peale feta. Nirista peale kaste ja puista ülejäänud hakitud ürdid.