Kihiline mustika-hapupiimamagustoitFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
21. august 2020, 10:46

NÄDALA MAIUS | Kihiline mustika-hapupiimamagustoit

Kihiline värsketest mustikatest magustoit on ehtne suvemaius! Hapendatud täispiimaga valmistades jääb see eriti mahe, kui aga soovid hapukamat maitset, siis kasuta keefirit. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Mustikad
3 spl Suhkur (pluss 0,5 dl)
2.5 dl Piim
1 pk Ekströmsi vanillikastmepulber (u 50g)
0.5 l Hapendatud täispiim
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Kaalu välja umbes 200 g mustikaid, sega 3 sl suhkruga ja püreesta. Jäta ootele.

2. Sega piima hulka kastmepulber ja vahusta mikseriga umbes minuti jagu, kuni moodustub tihe vanillikreem. Tõsta külmkappi.

3. Sega hapupiim hulka 0,5 dl suhkrut ja vanillisuhkur. Vahusta koor ja sega kokku hapupiimaga. Jaga segu pooleks ja lisa ühe poole hulka mustikapüree.

4. Jäta natuke marju kaunistamiseks, ülejäänud suurem osa jaga magustoidunõude põhja. Tõsta marjadele mustikapüreega lillakat koore-piimasegu ja sellele valget. Peale jaga vanillikastet ja mustikaid.