Lihtsad rukki-kamaküpsised.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Küpsetised
20. august 2020, 10:44

MAIUSTAME KODUMAA TERVISEKS! Lihtsad rukki-kamaküpsised

Kuniks suvemarjadest pole veel toorelt isu täis söödud, tuleb kooki teha muust toorainest. Seniks aga ühed küpsised, nunnude kaerahelbelilledega.
  • 100 g võid
  • 60 g rafineerimata suhkrut
  • 1 muna
  • 80 g rukkikamajahu
  • 60 g täistera rukkijahu
  • näpuotsatäis soola
  • kaunistuseks 2 sl täistera kaerahelbeid


Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, lisa vahustamist jätkates muna. Mõõda juurde jahud ja sool ning sega taignaks. Tee käed külma veega märjaks ja vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile küpsised. Kaunista kaerahelvestega ja küpseta 200 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit, kuni küpsised on helekuldsed. Lase plaadil ning seejärel restil jahtuda.

Loe blogipostitust SIIT!