Kodune köögivilja makiFoto: Taimne Teisipäev
Jaapani köök
18. august 2020, 08:58

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kodune köögivilja maki

Kodus saab väga hästi makit rullida, see on hea ajaveetmine sõprade seas või paras lastele nokitseda anda. Hea maitse ja tervislik sisu veel pealekauba!

Vaja läheb:

  • 4-5 norilehte
  • maitse järgi sojakastet
  • maitse järgi seesamiseemneid

Riis:

  • 200 g keetmata riisi (suširiis, tavaline või pruun riis)
  • 50 ml riisiäädikat
  • 1 tl suhkurt
  • 1 tl soola

Täidis:

  • 1 avokaado
  • 1 värske porgand
  • 1 värske kurk
  • 1 paprika
  • 1 pakk maitsestatud tofut (nt tilli või tšilliga)

Valmistamine:

  1. Keeda riis pehmeks ja jahuta (PS! kui soovid, võid asendada riisi ka kinoaga).
  2. Sega riisiäädikas, suhkur, sool ühtlaseks.
  3. Sega omavahel jahtunud riis ja riisiäädikasegu.
  4. Haki täidise koostisosad peenikesteks ja pikkadeks viiludeks, soovi korral prae tofuribad pannil kergelt õliga kuldpruuniks.
  5. Aseta norileht küpsetuspaberi või toidukile peale, aseta lehele õhuke kiht riisi (jäta ülalt äärest 1 cm täidise vabaks, et rull nn kokku kleepida), aseta seejärel meelepärased täidise koostisosad ning rulli leht ettevaatlikult kokku. Tee näpud märjaks ja niisuta nori lehe ots, et see kleepuks rulliga kokku.
  6. Lõika maki terava noaga, raputa peale seesamiseemneid.
  7. Kasta rull sojakastme sisse ja naudi kodust sušit!