Kodune köögivilja makiFoto: Taimne Teisipäev
18. august 2020, 08:58
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kodune köögivilja maki
Kodus saab väga hästi makit rullida, see on hea ajaveetmine sõprade seas või paras lastele nokitseda anda. Hea maitse ja tervislik sisu veel pealekauba!
Vaja läheb:
- 4-5 norilehte
- maitse järgi sojakastet
- maitse järgi seesamiseemneid
Riis:
- 200 g keetmata riisi (suširiis, tavaline või pruun riis)
- 50 ml riisiäädikat
- 1 tl suhkurt
- 1 tl soola
Täidis:
- 1 avokaado
- 1 värske porgand
- 1 värske kurk
- 1 paprika
- 1 pakk maitsestatud tofut (nt tilli või tšilliga)
Valmistamine:
- Keeda riis pehmeks ja jahuta (PS! kui soovid, võid asendada riisi ka kinoaga).
- Sega riisiäädikas, suhkur, sool ühtlaseks.
- Sega omavahel jahtunud riis ja riisiäädikasegu.
- Haki täidise koostisosad peenikesteks ja pikkadeks viiludeks, soovi korral prae tofuribad pannil kergelt õliga kuldpruuniks.
- Aseta norileht küpsetuspaberi või toidukile peale, aseta lehele õhuke kiht riisi (jäta ülalt äärest 1 cm täidise vabaks, et rull nn kokku kleepida), aseta seejärel meelepärased täidise koostisosad ning rulli leht ettevaatlikult kokku. Tee näpud märjaks ja niisuta nori lehe ots, et see kleepuks rulliga kokku.
- Lõika maki terava noaga, raputa peale seesamiseemneid.
- Kasta rull sojakastme sisse ja naudi kodust sušit!
Kommentaarid (0)